Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οι ανεμβολίαστοι του ΑΧΕΠΑ παίρνουν το χαρτί για την αναστολή εργασίας

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οι ανεμβολίαστοι του ΑΧΕΠΑ παίρνουν το χαρτί για την αναστολή εργασίας

Εντάσεις από το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 80 εργαζόμενοι που δεν έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, βγήκαν σε αναστολή εργασίας…

Στο ρυθμό των αναστολών εργασίας κινούνται από το πρωί της Τετάρτης τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο που αφορά στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Τα χαρτιά που τους φέρνουν σε αναστολή εργασίας παρέλαβαν το πρωί από την διοίκηση, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Περίπου από τις 06.00 το πρωί, δεκάδες ήταν αυτοί που μαζεύτηκαν έξω από το νοσοκομείο, πριν μπουν μέσα και δουν… την πόρτα της εξόδου. Πρόκειται για περίπου 80 εργαζόμενους. Σημειώνεται, ότι την ώρα που περίμεναν για να πάρουν τα χαρτιά αναστολής εργασίας, ξεκίνησαν να φωνάζουν “παραιτήσου”, προς τον διοικητή του νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, είναι ο πρώτος που παρέλαβε το έγγραφο αναστολής εργασίας. “Είναι το έγγραφο με το οποίο αποφασίζει η κυβέρνηση να με θέσει σε αναστολή επειδή είμαι από τους ανεμβολίαστους. Αυτό που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα υγείας ή και πεποιθήσεις ακόμα οι οποίες δεν του επιτρέπουν να μπει στη διαδικασία του φόβου για να εμβολιαστεί”, ανέφερε.

Όπως επισήμανε στη συνέχεια, “η κυβέρνηση έδειξε το σκληρότερο πρόσωπο μπορούσε να δείξει σε εργαζόμενους της υγείας που τα τελευταία χρόνια παλεύουμε σε χώρους και νοσοκομεία με τρομερή έλλειψη προσωπικού και φοβερή έλλειψη από υλικό, προστατευτικά μέσα κλπ. Σήμερα έρχεται να τιμωρήσει αυτούς τους ανθρώπους διότι δεν περικλείεται μέσα στα προβλεπόμενα νοσήματα που βγάλανε το νόσημα που έχουν αυτοί”.

Σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, κάποιοι εργαζόμενοι πήγαν να εμβολιαστούν ακόμα και χθες και σήμερα δεν τέθηκαν. Αντίθετα, αν κάποιος θελήσει να το κάνει σήμερα, δε θα γίνει δεκτός στην υπηρεσία. “Προτιμούμε να χάσουμε τη δουλειά μας πάρα να είμαστε βιασμένοι για μια ζωή”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση και με τα άλλα νοσοκομεία.

Ο Παντελής Βασιλειάδης, εργαζόμενος του μικροβιολογικού που σήμερα παρέλαβε το χαρτί της αναστολής, δήλωσε πως “δεκαετίες ολόκληρες προσφέραμε σε αυτόν τον χώρο και πάντα αδικημένοι σε όλους τους τομείς και μισθολογικά και ασφαλιστικά και να φτάνεις στο σήμερα να σου επιδίδουν μια προσωρινή “απόλυση” γιατί προσπάθησες να υπερασπιστείς τα νόμιμα δικαιώματα σου.

Είναι πραγματικά γιατί δε μπορεί να είσαι ήρωας έναν χρόνο πριν και σήμερα να πληρώνεσαι με αυτό το νόμισμα. Έχουμε πίστη όμως σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε πίστη στο δίκαιο μας, έχουμε πίστη στους νόμους οι οποίοι καταστρατηγήθηκαν με υπουργικές αποφάσεις. Από ένα “παράθυρο” δηλαδή στον νόμο γίνεται αυτό που γίνεται”, τόνισε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις