Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της εφόδου σε κατάστημα για το κάπνισμα – Μπαράζ ελέγχων σε εστιατόρια και καφετέριες!

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της εφόδου σε κατάστημα για το κάπνισμα – Μπαράζ ελέγχων σε εστιατόρια και καφετέριες!

Συνεχείς εφόδους σε καταστήματα εστίασης, καφετέριες και μπαρ πραγματοποιούν ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει, αναφορικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους δημόσιους χώρους…

Χθες (13-11-2019) οι επιθεωρητές προχώρησαν σε ελέγχους σε ουζερί και ταβέρνες στην οδό Ακρίτων στη Σταυρούπολη, περιοχή που είναι συγκεντρωμένα πολλά καταστήματα εστίασης.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, οι έλεγχοι έγιναν συνοδεία αστυνομικών για την αποφυγή ευτράπελων.

Οι έλεγχοι αποσκοπούν στη συμμόρφωση των καταστημάτων και των πελατών τους με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από τα προϊόντα καπνού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα μεικτά κλιμάκια των ελεγκτών αλλά θα αρχίσουν να πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα.

Τα πρόστιμα στη Ρόδο για το κάπνισμα

Πρόστιμο ύψους 50 ευρώ επεβλήθη σε δύο πελάτες καταστήματος εστίασης στη Ρόδο επειδή κάπνιζαν, ενώ ακόμη 500 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει η επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόστιμο επέβαλε η Αστυνομία η οποία κλήθηκε στο σημείο το απόγευμα της Δευτέρας έπειτα από καταγγελία τρίτου πελάτη, δικηγόρου στο επάγγελμα, ο οποίος ενοχλήθηκε από το τσιγάρο των άλλων θαμώνων.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναβρασμό στους καταστηματάρχες, αφού η επιχείρηση στην οποία επεβλήθη το πρόστιμο επιμένει ότι νομίμως κάπνιζαν οι πελάτες της. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ένας εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ιαλυσού μιλώντας στο newsit.gr, οι δύο πελάτες κάθονταν σε εξωτερικό χώρο.

«Το κατάστημα έχει δύο χώρους. Έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό, σαν αυλή, ο οποίος είναι καλυμμένος από πάνω με ξύλο για τον ήλιο και τη βροχή. Περιμετρικά το μαγαζί κλείνει με τέντες μόνο το βράδυ. Το κατάστημα είναι ανοικτό από τρεις πλευρές και ο χώρος αυτός δεν έχει επαφή με τον μέσα. Είναι ανοικτό το μαγαζί από τρεις πλευρές» επέμεινε. «Κάποιος έκανε καταγγελία, ήρθε η Αστυνομία και άρχισε να γράφει. Επιμείναμε ότι είμαστε νόμιμοι, αλλά εκείνοι συνέχισαν. Οι πελάτες κάθονταν στον εξωτερικό χώρο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το πρόστιμο των δύο πελατών πληρώθηκε από την επιχείρηση η οποία επιμένει ότι είναι νόμιμη, αφού όπως διευκρίνισε ο ένας εκ των ιδιοκτητών της στο newsit.gr στον εσωτερικό χώρο δεν καπνίζει κανένας. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί κάνουν λόγο στην απόδειξη του προστίμου για κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο.

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις