Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών ο 52χρονος που δολοφονήθηκε στην Νεάπολη – «Τον σκότωσαν επειδή τάιζε αδέσποτα»

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών ο 52χρονος που δολοφονήθηκε στην Νεάπολη – «Τον σκότωσαν επειδή τάιζε αδέσποτα»

Σοκαρισμένη είναι η Νεάπολη Θεσσαλονίκης από την δολοφονία του 52χρονου το πρωί του Σαββάτου (13.05.2023).

Το θύμα διατηρούσε γραφείο τελετών στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, και είχε φρόντιζε τα αδέσποτα της γειτονιάς.

Αυτό στάθηκε η αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό του που οδήγησε και στο θάνατό του, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο newsit.gr ο γιος του θύματος.

Όπως λέει, βγήκε από το κατάστημα να ταΐσει 2 γατάκια αδέσποτα, κάτι που οι δράστες δεν ήθελαν γιατί δε θέλουν να μαζεύονται αδέσποτα. Όταν τον είδαν λοιπόν, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

«Προσπαθούμε και εμείς να δούμε κι εμείς τι έγινε ακριβώς. Κι όμως πρωί πρωί σκότωσαν τον πατέρα μου στο ξύλο. Δράστες είναι δύο Αρμένιοι και μένουν κοντά στη γειτονιά. Υπάρχει μπέσα σε αυτούς τους ανθρώπους; Βγήκε έξω από κατάστημα για να ταΐσει τα ζώα της γειτονιάς και τον σκότωσαν».

Οι δύο δράστες, ηλικίας 42 και 40 ετών είναι αδέρφια, και έχουν συλληφθεί.

«Δεν τους αρέσει που είναι εδώ το γραφείο τελετών»

Από τη μεριά του αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως η αιτία είναι πως μάλλον δεν τους άρεσε το ότι ήταν εκεί το γραφείο τελετών.

Παράλληλα περιγράφει τα όσα έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο του 52χρονου.

«Λίγο μετά τις 8 το πρωί, οι δύο δράστες ήρθαν στο μαγαζί και χτυπούσαν τα τζάμια. Και μετά βγήκε όλος ο κόσμος στα μπαλκόνια και ήρθαν κάποιοι γείτονες και τους χώρισαν. Έβριζαν αυτοί. Οι δράστες έφυγαν μετά. Απ´ ότι κατάλαβα δεν τους αρέσει το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ σε αυτό το σημείο το γραφείο κηδειών και θέλουν να το κλείσουν».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως ο άτυχος άνδρας έπεσε πάνω στη τζαμαρία όταν χτυπήθηκε. Δεν κατάλαβε αρχικά πως ο 52χρονος είχε πάθει κάτι σοβαρό, ωστόσο τελικά, κατέληξε.

«Οι δράστες έβριζαν έξω από το μαγαζί. Έπεσε ο ιδιοκτήτης πάνω στο τζάμι του μαγαζιού, όμως δεν φαινόταν ότι έχει πάθει κάτι τρομερό. Βριζόντουσαν άσχημα και έτσι ξεκίνησε το ξύλο. Οι δύο άντρες τον χτυπούσαν με τα χέρια άλλα όχι για πολλή ώρα. Να κράτησε το πολύ για ένα λεπτό. Το θύμα έπεσε στο τζάμι και μετά σηκώθηκε, έπιασε το κεφάλι του και μετά μπήκε μέσα στο μαγαζί. Ήρθε η μητέρα των δύο αδελφών για να τους σταματήσει και μετά αυτοί έφυγαν. Δεν έχουμε καταλάβει όμως πως ξεκίνησαν όλα».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις