Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Ήταν ένα χρυσό παλικάρι και έχασε τη ζωή του άδικα» λέει ο θείος του αστυνομικού

Θεσσαλονίκη: «Ήταν ένα χρυσό παλικάρι και έχασε τη ζωή του άδικα» λέει ο θείος του αστυνομικού

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 32χρονου αστυνομικού που έπεσε νεκρός μετά τις μαχαιριές που του κατάφερε ένας 44χρονος Νορβηγός τα ξημερώματα της Πέμπτης (28.12.2023) σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

«Δεν του άξιζε τέτοια τύχη. Πας να διασκεδάσεις και φοβάσαι να βγεις» αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr, ο θείος του αστυνομικού, που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο ανιψιός του έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά και με αυτόν τον τραγικό τρόπο στη Θεσσαλονίκη.

Και προσθέτει ότι ο αδικοχαμένος αστυνομικός «ήταν εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός αξιωματικός κατά ομολογία των συναδέλφων του. Δεν του άξιζε τέτοια τύχη και δεν μας άξιζε σαν οικογένεια τέτοια τύχη. Γιατί πριν από κάποια χρόνια είχε σκοτωθεί ένα άλλο παιδί της οικογένειας με τροχαίο. Δεν υπάρχει πιο τραγική στιγμή από σήμερα. Έμενε παλιότερα στους Τσαγκαράδες, τώρα έμενε Θεσσαλονίκη. Τελείωσε την σχολή στην Αθήνα, εκεί υπηρέτησε κάποια χρόνια, ήρθε μετά Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, και μετά πήγε στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

Απαρηγόρητος ο θείος του κάνει λόγο για «μεγάλη ανομία στην κοινωνία και πρέπει η πολιτεία να επέμβει. Πας να διασκεδάσεις και φοβάσαι να βγεις. Είναι φαινόμενα που πρέπει να εκλείψουν από την ελληνική κοινωνία. Πρέπει η πολιτεία να πάρει αυστηρά μέτρα, να βρει τις ρίζες του κακού».

Η θεία του άτυχου ένστολου, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι «δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ήταν ένα χρυσό παλικάρι και έχασε τη ζωή του άδικα», ενώ μία άλλη θεία του 32χρονου λέει για τον ανιψιό της ότι ήταν ένα «πολύ καλό παιδί, πολύ καλός στη δουλειά του που προέρχεται από μία εξαιρετική οικογένεια που έχει δοκιμαστεί και από άλλα τραγικά» αναφερόμενη στον ξαφνικό χαμό του ξαδέρφου του αστυνομικού πριν μερικά χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα.

Συγκλονισμένος είναι και ο νονός του άτυχου 32χρονου για τον τραγικό θάνατο του βαφτισιμιού του. «Τον είχα σαν παιδί μου, μαζί με τα παιδιά μου μεγάλωσε. Αγαπούσε τη δουλειά του όσο τίποτα. Και στην Αθήνα που ήταν χρόνια λέγανε τα καλύτερα. Στα Μουδανιά ήταν διοικητής. Στη δουλειά του ήταν πολύ καλός, τον αγαπούσαν όλοι οι συνάδελφοί τους» λέει στο newsit.gr και συνεχίζει περιγράφοντας το χρονικό του μοιραίου περιστατικού.

«Μου είπε ο πατέρας του ότι ήταν σε ένα ταβερνάκι με τον κουμπάρο και άλλο ένα ζευγάρι. Φάγανε, ήπιαν και μετά ο πατέρας του βαφτισιμιού μου αποφάσισε να φύγει. Αυτοί όμως μετά πήγαν δίπλα σε ένα μπαρ. Και έγινε το κακό εκεί μέσα». Όπως αναφέρει στο newsit.gr «αυτός ο Νορβηγός είχε το μαχαίρι στο χέρι που βγαίνει η μύτη και έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί. Ο φίλος του βαφτισιμιού μου πήγε να τον σταματήσει και τον χτυπάει στα χέρια και στα πόδια και τότε σηκώθηκε ο Χάρης – αυτά έγιναν πάρα πολύ γρήγορα- και τον καρφώνει και έπεσε κάτω κατευθείαν, ενώ τον κουμπάρο του ήρθαν τα ΜΑΤ, τον πρόλαβαν τον πήραν και τον έσωσαν. Τον Χάρη δεν πρόλαβαν, έμεινε εκεί. Πήγε να βοηθήσει, δεν τον ήξερε».

Μάλιστα, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει την οργή του για τα συνεχόμενα κρούσματα βίας στην ελληνική κοινωνία, ο νονός του αδικοχαμένου ένστολου λέει στο newsit.gr ότι «κάθε μέρα λένε ότι θα κάνουν κάτι γι’αυτά και τελικά δεν γίνεται τίποτα. Που είναι τα παιδάκια που χτυπιούνται στα σχολεία. Από εκεί ξεκινάνε όλα τα κακά, όχι όταν έχουν μεγαλώσει. Υπάρχουν καθηγητές, τόσοι επιστήμονες , να κάνουν ένα πρόγραμμα για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Που είναι η πολιτεία να ενδιαφερθεί; Σήμερα έφυγε ο βαφτισιμιός, χθες φύγανε άλλοι, αύριο άλλοι, και θα συνεχιστεί αν δεν δεν υπάρξει μία υποδομή να δούμε τι θα κάνουμε».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις