Κυριακή, 3 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 37χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων που επιτέθηκαν και σκότωσαν την 50χρονη 

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 37χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων που επιτέθηκαν και σκότωσαν την 50χρονη 

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν και κατασπάραξαν την 50χρονη, στον κήπο του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη που απαγγέλθηκε στον ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που εισέβαλαν στον κήπο της 50χρονης στη Νεοχωρούδα κοντά στη Θεσσαλονίκη, της επιτέθηκαν και τη σκότωσαν είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη του σπιτιού του 37χρονου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος.

«Δεν ήταν δυνατόν να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα άνοιγαν τρύπα και θα έβγαιναν έξω από την αυλή», υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ο 37χρονος.

Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

Για τον λόγο αυτό, ο ιδιοκτήτης των τριών τσοπανόσκυλων θα κρατηθεί έως την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, ενώ έλαβε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις σε ανακριτή.

Φωτογραφία της άτυχης 50χρονης και το σημείο της περίφραξης από όπου βγήκαν για να επιτεθούν τα σκυλιά:

«Η περίφραξη ήταν σωστή απλά τα σκυλιά άνοιξαν την τρύπα σε σημείο που δε μπορούσα να το δω», φέρεται να είπε ο 37χρονος στον εισαγγελέα.

Σε βάρος του 37χρονου η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή, με το σκεπτικό ότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των σκύλων στον προαύλιο χώρο.

Βίντεο του newsit.gr από την προσαγωγή του 37χρονου στον εισαγγελέα:

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή», ανέφερε, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ, η σορός της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών, αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις