Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί για τον θάνατο εξ αμελείας 55χρονου ασθενούς

Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν δύο γιατροί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο εξ αμελείας ενός 55χρονου ασθενούς μετά από ένα χειρουργείο που χρειάστηκε να κάνει το 2016.

Ο 55χρονος, από περιοχή της Έδεσσας, είχε πάει σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2016 και είχε ζητήσει βοήθεια επειδή τραυματίστηκε στο χέρια από αλυσοπρίονο ενώ έκανε ξυλουργικές εργασίες. Οι γιατροί έκαναν τον προεγχειρητικό έλεγχο και την επέμβαση, ωστόσο μετά από αυτή, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ισχαιμική καρδιοπάθεια, την οποία, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν είχαν διαγνώσει οι γιατροί εξετάζοντας προεγχειρητικά το θύμα.

«Παρέλειψαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή τους. Στους δύο γιατρούς, ο πρώτος καρδιολόγος κι ο δεύτερος αναισθησιολόγος, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και τρίτος γιατρός, χειρούργος ορθοπεδικός, ο οποίος κρίθηκε αθώος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις