Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν για κατοχή χιλιάδων λαθραίων πακέτων τσιγάρα στο «Μακεδονία»

Κορονοϊός

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή σε τρεις άνδρες που εντοπίστηκαν να κατέχουν βαλίτσες με λαθραία τσιγάρα, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Οι άνδρες συνελήφθησαν από τελωνειακούς του αερολιμένα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Κατασχέθηκαν περίπου 9.500 πακέτα τσιγάρα ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται σε περίπου 40.000 ευρώ.

Τα πακέτα έφεραν ταινίες Λευκορωσίας και ήταν τοποθετημένα μέσα σε 7 βαλίτσες που έφθασαν στο “Μακεδονία”, μέσω Κωνσταντινούπολης. Οι τελωνειακοί διέθεταν σχετική πληροφορία και εντόπισαν τους τρεις άνδρες, υπηκόους Λευκορωσίας, Λετονίας και Ρωσίας, που τις παρέλαβαν σύμφωνα με το gritmes.gr.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να διαθέσουν τα τσιγάρα στην εγχώρια αγορά ενώ δεν ακολουθήσαν την τελωνειακή διαδικασία.

Κατά τις απολογίες τους, οι δύο αρνήθηκαν την κατηγορία αλλά ο τρίτος παραδέχτηκε την πράξη. Ο Λευκορώσος ισχυρίστηκε ότι σκόπευε να τα μεταφέρει στην Πολωνία και να τα πουλήσει εκεί.

“Δεν ήξερα ότι πρέπει να δηλώσω τα τσιγάρα. Δεν γνώριζα τη γλώσσα. Ήθελα να πάω στην Πολωνία και θα τα δήλωνα εκεί. Στη Λευκορωσία οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, η μητέρα μου είναι άρρωστη και ήθελα να βγάλω λεφτά. Ήθελα να τα δηλώσω και να τα πουλήσω εκεί. Μόνο μέσω Τουρκίας πήγαινε το αεροπλάνο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ζητώ συγγνώμη”.

Οι άλλοι δύο, υπήκοοι Λετονίας και Ρωσίας , δήλωσαν άγνοια . Ισχυρίστηκαν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ του και ότι, ταξιδεύοντας, γνώρισαν δύο διαφορετικές γυναίκες και ήθελαν να τις βοηθήσουν να παραλάβουν τις βαλίτσες τους αλλά οι ίδιες δεν εμφανίστηκαν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις