Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο καθηγητής μαιευτικής για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο καθηγητής μαιευτικής για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη σε καθηγητή Μαιευτικής. Κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών του κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων.

Ο καθηγητής Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο για «κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των τριών καταγγελλουσών», ωστόσο, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, την ενοχή του γιατρού για τη σεξουαλική κακοποίηση των δύο από τις τρεις φοιτήτριες που έκαναν τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

«Οι ενέργειες του κατηγορούμενου κατά τη γυναικολογική εξέταση αποσκοπούσαν στη σεξουαλική του διέγερση», σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός για τις δύο πρώτες καταγγέλλουσες.

«Διαφορετική» χαρακτήρισε την περίπτωση της τρίτης κοπέλας. Δεν βίωσε κάποια οδυνηρή εμπειρία στην εξέταση. Το ύφος και ο τόνος της φωνής της κατά την κατάθεσή της κατέδειξαν ότι δεν έλεγε αλήθεια. Ωστόσο, αδικήματα τελέστηκαν και σε βάρος της (όπως άσεμνες χειρονομίες κ.α.) που διώκονται κατ΄ έγκληση, επισήμανε η εισαγγελέας.

Θεσσαλονίκη: Έτσι δρούσε ο γυναικολόγος 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριές του στο ιατρείο για δωρεάν εξέταση αλλά τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων, υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε, απειλώντας τες για το αντίθετο!

Click4more: Θεσσαλονίκη: Δύο μαίες κατηγορεί ο γυναικολόγος που δικάζεται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες ψευδείς, ενώ κατονόμασε δύο καθηγήτριες για τις οποίες είπε ότι κρύβονται πίσω από την υπόθεση με σκοπό να τον βλάψουν επαγγελματικά και κοινωνικά. Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συλλογικότητες γυναικών που επιδοκίμασαν την απόφαση.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις