Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ψυχίατρος που καταδίωξε με αυτοκίνητο την σύζυγό του και τα παιδιά τους

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ψυχίατρος που καταδίωξε με αυτοκίνητο την σύζυγό του και τα παιδιά τους

Ο ψυχίατρος που είχε καταδιώξει στη Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητό του την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, που βρίσκονταν σε άλλο όχημα, καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή.

Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2016 στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και ευτυχώς από την καταδίωξη του ψυχίατρου στο όχημα που επέβαιναν η σύζυγος και τα δυο παιδιά τους δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και ολοκληρώθηκε στον Άγιο Παύλο, ακολουθώντας μία πορεία αρκετών χιλιομέτρων, κατά την οποία ο κατηγορούμενος ψυχίατρος παραβίασε κόκκινους σηματοδότες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον ψυχίατρο για ενδοοικογενειακή απειλή και τον απάλλαξε – λόγω αμφιβολιών – για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς φέρεται να ζει πλέον στο εξωτερικό, ενώ εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

 «Φοβόμουν ότι θα μου απαγάγει τα παιδιά και θα μου κάνει κακό» είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγός του, η οποία είχε καταστεί κι αυτή κατηγορούμενη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και αθωώθηκε στο προηγούμενο δικαστήριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις