Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κατηγορήθηκε για απαγωγή και μεσαιωνικά βασανιστήρια ενώ ήταν αθώος – Το συγκλονιστικό του ξέσπασμα

Θεσσαλονίκη: Κατηγορήθηκε για απαγωγή και μεσαιωνικά βασανιστήρια ενώ ήταν αθώος – Το συγκλονιστικό του ξέσπασμα

Συγκλονίζει η περιπέτεια 36χρονου που κατηγορήθηκε ότι μαζί με άλλους 4 άνδρες έκαναν απαγωγή ενός 40χρονου, τον κακοποίησαν και ζητούσαν απο την οικογένεια του 2.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Όμως στο δικαστήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε η αθωότητα του και η μη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Ο 36χρονος κατηγορήθηκε πως τον Ιούλιο του 2021, μαζί με άλλους 4 άνδρες απήγαγαν έναν 40χρονο απο την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατηγορία, τον μετέφεραν σε κοντινό σπίτι όπου του έδεσαν χέρια και πόδια με ταινία και καλώδια τύπου tie wrap και τον βασάνισαν. Πιο συγκεκριμένα τον χτυπούσαν με καρέκλα, τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιά, στην πλάτη, στα πόδια και σε ολόκληρο το σώμα, του έσβησαν αναμμένο τσιγάρο στην πλάτη και τον βασάνισαν με πυρακτωμένο σίδερο καίγοντας τον, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και με λοστό σε διάφορα σημεία του σώματος του και τον απείλησαν με πιστόλι.

Παράλληλα κάλεσαν με βιντεοκλήση την αδελφή του 40χρονου που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και της ζήτησαν το ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να τον ελευθερώσουν, όμως αυτή δεν το έκανε. Μάλιστα τον εξανάγκασαν, με τα βασανιστήρια και απειλές, να μη βοηθήσει και να μην δώσει πληροφορίες μέσω του κινητού του τηλεφώνου στην αστυνομία και στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο απειλώντας τον πως αν ενημέρωνε τις Αρχές θα τον σκότωναν. 

Τελικά στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 21/09 ο 36χρονος αθωωθηκε λόγω αμφιβολιών για τη συμμετοχή του σε αυτές τις πράξεις. Ο ίδιος μιλάει στο newsit.gr ανακουφισμένος απο την απόφαση του δικαστηρίου και τονίζει: «Είμαι χαρούμενος που τελικά αποδείχτηκε ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτή την υπόθεση και με έμπλεξαν άδικα. Πέρασα πολύ δύσκολα γιατί εγώ ήξερα ότι δεν έχω καμία σχέση εγώ με αυτά και ευτυχώς βγήκε η αλήθεια. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πολύ τη Δικαιοσύνη και τον δικηγόρο μου που έκανε τεράστιο αγώνα να με βοηθήσει να βγεί η αλήθεια  και τα καταφέραμε», καταλήγει.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αντώνης Καραγιάννης που εκπροσώπησε τον 36χρονο δηλώνει στο newsit.gr: «Ο εντολέας μας κατηγορήθηκε μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα Αλγερινής καταγωγής οτι απήγαγαν έναν ομοεθνή τους απο την πλατεία Αριστοτέλους. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε κοντινό σπίτι, τον έδεσαν σε μία καρέκλα, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και τον έκαψαν με σίδερο. Απαίτησαν χρηματικό ποσό απο την οικογένεια του για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ στο σπίτι βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που προορίζονταν για διακίνηση και αφαιρεθέντα αντικείμενα υποθέσεων κλοπών που δεν είχεν εξιχνιαστεί. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείξαμε ότι ο εντολέας μας δεν συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε και κυρήχθηκε ομόφωνα αθώος απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης».

Ο ποινικολόγος Αντώνης Καραγιάννης

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις