Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κεραυνοί Άνθιμου για Σκοπιανό – “Eίναι σαν να έρθει κάποιος να εγκατασταθεί σπίτι μας” [vid]

Θεσσαλονίκη: Κεραυνοί Άνθιμου για Σκοπιανό – “Eίναι σαν να έρθει κάποιος να εγκατασταθεί σπίτι μας” [vid]

Ο μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε τόσο στο Σκοπιανό όσο και στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη…

Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε χθες στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη επί 90 ημέρες. O Μητροπολίτης Άνθιμος μίλησε το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ενώ αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

“Μία εκδήλωση πολιτιστικού και πνευματικού και θρησκευτικού χαρακτήρα χωρίς να θίγει κανέναν ή να απειλεί κανένα αλλά να διατρανώνει τη συμβολή των πράξεων δικαιοσύνης όπως χρειάζεται αυτήν τη στιγμή για τους δύο στρατιωτικούς που δεν έπραξαν τίποτα που να κρατούνται σε φυλακές που είναι ισχύος μεγάλης. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη πικρία στη συνείδηση του λαού και είναι και ταπείνωση…

Γιατί τόση κακότης; Και από της πλευράς της Τουρκίας κατά τρόπο που ξέρουν και χρησιμοποιυν αφήνουν να εννοηθεί ότι ‘έσείς έχετε κάνει παρόμοια πράξη’ με αναφορά στους 8. Αυτοί όμως ήρθαν μόνοι τους”.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος για το Σκοπιανό

Σχετικά με το Σκοπιανό και τις προτεινόμενες ονομασίες, δήλωσε: «Αν αποφασιστεί θα είμαστε το μοναδικό κράτος σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο που θα δεχθούμε τέτοιου τύπου λύση. Δεν είναι δυνατό. Δεν χωράει μέσα στο σπίτι σου να έρθει κάποιος να εγκατασταθεί και να νομίζει ότι δικαιωματικά θα πράξει ό,τι μπορεί για να κατοχυρώσει το δικαίωμά του να μείνει μέσα στο σπίτι σου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις