Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτών για μονιμοποίηση και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά (pics, video)

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτών για μονιμοποίηση και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά (pics, video)

Κινητοποίηση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα από το πρωί υγειονομικοί, οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους εν μέσω αυτών των πρωτόγνωρων υγειονομικών συνθηκών, ενώ μάλιστα εκφράζουν και τη συμπαράστασή τους στον συνάδελφό τους και απεργό πείνας, Λάμπρο Τσάπαλη.

Η κα. Μαρία Δεληγιάννη, τραυματιοφορέας στο ΑΧΕΠΑ, μίλησε στο Thesstoday.gr, τονίζοντας πως “κάθε μέρα για μας είναι μια ομηρία”.

“Είμαι συμβασιούχος του ΟΑΕΔ εδώ και τέσσερα χρόνια. Κάθε μέρα για μας είναι ομηρία, η παράταση είναι χρόνο με τον χρόνο. Από την αρχή της πανδημίας είμαστε στην πρώτη γραμμή και συνεχίζουμε. Θέλουμε κι εμείς μια απάντηση. Ο κ. Κοντοζαμάνης μάς είπε ότι είμαστε οφειλούμενοι, ούτε καν εργαζόμενοι. Τέσσερα χρόνια παλεύουμε. Όλοι οι 4.000, όλοι οι μόνιμοι, όλοι οι επικουρικοί. Θέλουμε μια απάντηση τώρα. Θέλουμε να γίνουμε αορίστου. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Νιώθουμε θυμό”.

Και προσέθεσε: “Εξαιρεθήκαμε ως τραυματιοφορείς από το πρώτο επίδομα, εξαιρούμαστε και από το δεύτερο. Εμείς δεν συμβάλλαμε καθόλου σε αυτή την πανδημία; Τι κάνει το υπουργείο Υγείας;

Όπως επισήμανε μιλώντας στο grtimes.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κούτρας, «σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι νεκροί είναι καθημερινά περίπου εκατό στην χώρα και τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά. Δυστυχώς έχουμε έντεκα νεκρούς συναδέλφους από κορωνοϊό και μέσα σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση επιμένει να μη δικαιώνει τους υγειονομικούς, να μη τους αναγνωρίζει βάζοντας τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, εξακολουθεί να μη κάνει προσλήψεις, κατεβάζει έναν προϋπολογισμό ο οποίος μειώνει και άλλο τα κονδύλια για την υγεία και είναι πολύ μεγάλη πρόκληση».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις