Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κλέβουν αυτοκίνητα για τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών – Οι μάρκες που προτιμούν

Θεσσαλονίκη: Κλέβουν αυτοκίνητα για τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών – Οι μάρκες που προτιμούν

Ομάδες αποτελούμενες από Έλληνες και αλλοδαπούς, στην πλειονότητά τους Σύροι, κλέβουν αυτοκίνητα. Στη συνέχεια πωλούν τα οχήματα στα κυκλώματα των διακινητών μεταναστών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria.gr, στο στόχαστρο των εγκληματικών οργανώσεων  μπαίνουν κυρίως τζιπ μεγάλου κυβισμού «όπως τα Nissan Xtrail και Qashqai καθώς και άλλα, προκειμένου και να χωρούν μέσα σε αυτά πολλοί μετανάστες και να έχουν ιπποδύναμη για να αναπτύξουν ταχύτητα».

Οι ομάδες των Ελλήνων και αλλοδαπών στοχεύουν σε νέα μοντέλα οχημάτων, από το 2017 και μετά, και όταν το κλέψουν στη συνέχεια προσπαθούν να δουν εάν το όχημα διαθέτει GPS και άρα μπορεί να το εντοπίσει ο ιδιοκτήτης του.

Πώς αποφεύγουν τον εντοπισμό

Η μία μέθοδος που ακολουθούν οι δράστες, προκειμένου να ελέγξουν την ύπαρξη του GPS του οχήματος, είναι να το οδηγήσουν σε ένα απόμερο και απομακρυσμένο, από το σημείο που το έκλεψαν, μέρος. Eκεί το αφήνουν για 2-3 ημέρες. «Έτσι εάν υπάρχει GPS θα δουν τον ιδιοκτήτη να φτάνει στο σημείο και να παίρνει το όχημά του. Εάν όχι, τότε το παίρνουν και το πωλούν σε διακινητές παράτυπων μεταναστών».

Η άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι να τοποθετήσουν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα προκειμένου να «μπλοκάρουν» το GPS. «Κυρίως όμως χρησιμοποιείται η πρώτη μέθοδος», ανέφερε η πηγή της αστυνομίας στη voria.gr.

Αφού διαπιστωθεί τελικά ότι το αυτοκίνητο είναι «ελεύθερο» συστημάτων εντοπισμού τότε μέσα από άτομα – συνδέσμους το πωλούν στους διακινητές έναντι 2.500 – 3.500 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις