Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κομάντος της αστυνομίας στον πύργο του ΟΤΕ – Εντυπωσιακές εικόνες ενόψει ΔΕΘ – video

Θεσσαλονίκη: Κομάντος της αστυνομίας στον πύργο του ΟΤΕ – Εντυπωσιακές εικόνες ενόψει ΔΕΘ – video

Περαστικοί έβλεπαν αυτές τις εικόνες στον πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη και προσπαθούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί. Φρούριο η Θεσσαλονίκη…

«Φρούριο» θα είναι η Θεσσαλονίκη τις ημέρες διεξαγωγής της 83ης Διεθνούς Έκθεσης, με τον αστυνομικό σχεδιασμό να προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στον φετινό σχεδιασμό συμμετείχαν και πράκτορες του FBI, στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας και στα Κέντρα Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη θα βρίσκονται και πράκτορες της CIA.

Η 6η Ναυαρχίδα του Αμερικανικού Στόλου, καθώς και το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένος, με ενστόλους να καλύπτουν σχεδόν κάθε γωνία του κέντρου.

Σύσσωμη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, καθώς και μεγάλες μονάδες της βόρειας Ελλάδας και των Αθηνών θα συμμετέχουν στο σχέδιο, με το συνολικό αριθμό των αστυνομικών να φτάνει μέχρι και τις 5.000. Πάνω από την πόλη θα ίπταται συνεχώς ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των επίγειων αστυνομικών δυνάμεων, όσο και την κάλυψη της κίνησης των διαδηλωτών και την πρόληψη τυχόν επεισοδίων. Εκτός των συνδικαλιστικών ενώσεων, η Αστυνομία έχει φέτος να αντιμετωπίσει και τις συγκεντρώσεις των Μακεδονικών Ενώσεων που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών.

Θεσσαλονίκη: Άσκηση κομάντος στον πύργο του ΟΤΕ

Η 83η ΔΕΘ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, με τους εκθέτες να φτάνουν τους 1.500 και τους επισκέπτες να αναμένεται να ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ των 264.000.

ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ

«Θεωρούμε την Ελλάδα σύμμαχο-κλειδί, στυλοβάτη της σταθερότητας στην περιοχή» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο μήνυμα το οποίο στέλνει η αμερικανική συμμετοχή στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Το ξεκάθαρο, από τη συμμετοχή μας στην Έκθεση είναι ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις εξετάζουν εκ νέου και σε βάθος τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα. Όχι μόνο ως αγορά με έντεκα εκατομμύρια πολίτες, αλλά και λόγω του ρόλου της Ελλάδας, κι ειδικά της Θεσσαλονίκης, ως πύλης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, μιας περιοχής με τριάντα εκατομμύρια καταναλωτές. Οι ΗΠΑ βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες σε αυτή την περιοχή και την Ελλάδα, ως ηγέτη της» είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και πρόσθεσε:

«Χαίρομαι πολύ για την ισχυρή παρουσία μας στην Έκθεση, από τους συνεργάτες μας στο ΑΧΕΠΑ και όλες τις αμερικανοελληνικές οργανώσεις της διασποράς, από τους οποίους πολλοί κατάγονται από τη Β. Ελλάδα, τη Μακεδονία. Θα είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε αυτή την κληρονομιά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις