Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Αγωνία και φόβος μετά το κρούσμα σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου – Στα κάγκελα οι γονείς (pics)

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Αγωνία και φόβος μετά το κρούσμα σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου – Στα κάγκελα οι γονείς (pics)

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο 9ο Δημοτικό Ευόσμου. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι της Τετάρτης τάξης του Δημοτικού. Στα κάγκελα γονείς και κηδεμόνες καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ…

Ένα κοριτσάκι που πάει στην Τετάρτη τάξη του 9ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου, διαγνώστηκε θετικό χθες στον κορονοϊό και στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού ύστερα από πρωτοβουλία της οικογένειας του και αφού βρέθηκε θετικό, η μητέρα του κοριτσιού ειδοποίησε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος έσπευσε να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα.

Το κοριτσάκι, ανέβασε πυρετό την προηγούμενη Πέμπτη και έκτοτε δεν παρευρέθηκε ξανά στο χώρο του σχολείου. Υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού προχθές και μια μέρα μετά διαγνώστηκε θετικό. Ο μεγάλος αδερφός της μαθήτριας, ο οποίος πηγαίνει στην Έκτη τάξη του ίδιου σχολείου, παρ’ όλο που διαγνώστηκε ως αρνητικός στον κορονοϊό, παραμένει επίσης στο σπίτι για προληπτικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δασκάλα του εν λόγω τμήματος της Τετάρτης τάξης, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς ο σύζυγός της εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο Διευθυντής του σχολείου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ηλία Μανουσαρίδη, ζητώντας του να ενημερώσει τους γονείς και τους κηδεμόνες των υπολοίπων παιδιών.

«Ναι μεν έκλεισαν τα τμήματα και πρόκειται να γίνει απολύμανση, αλλά δεν θα κάνουν ιχνηλάτηση! Το παιδί μέχρι χθες πήγαινε στο σχολείο! Μπορεί στην τάξη να είναι 23 παιδάκια, αλλά στο διάλειμμα γίνονται 500. Αν γίνει μια ιχνηλατηση μπορεί να βρεθούν άλλα 5 κρούσματα και να καταφέρουμε να σταματήσουμε τη διασπορά. Είναι δυνατόν ο ΕΟΔΥ απλά να κλείνει το τμήμα χωρίς ιχνηλάτηση; Θα γίνει χαμός!», ανέφερε ο κ. Μανουσαρίδης υπογραμμίζοντας την ανησυχία των γονέων και των κηδεμόνων των παιδιών.

Πηγή: grtimes.gr
Φωτογραφίες/video: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις