Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Ερευνάται ο θάνατος της τρίτης μοναχής στην Αδελφότητα»

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Ερευνάται ο θάνατος της τρίτης μοναχής στην Αδελφότητα»

Για τα κρούσματα κορονοϊού στην Αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη, όπου μοναχές κατέληξαν από κορονοϊό, μίλησε ο νομικός σύμβουλος της Αδελφότητας, Ανδρέας Ταγαράκης, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA. 

Στη συγκεκριμένη χριστιανική αδελφότητα διαβιούν συνολικά 17 μοναχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μέσα σε διάστημα 8 ημερών έφυγαν από κορονοϊό τρεις γυναίκες με την τελευταία να αρνείται μέχρι τέλους να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Στις 29 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα 82 ετών κατέληξε από κορονοϊό. Στις 6 Οκτωβρίου άλλη μια γυναίκα 78 ετών πέθανε επίσης από τον ίδιο λόγο και στις 7 Οκτωβρίου πέθανε μια γυναίκα 62 ετών.

Η γυναίκα που αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, δεν είχε πάει στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της για κάποια 24ωρα παρέμεινε σταθερή. Ξαφνικά η πορεία της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά δεν κλήθηκε πότε ιατρικό προσωπικό για να εξετάσει τη γυναίκα. Έτσι πέθανε μέσα στις εγκαταστάσεις της αδελφότητας.   

Ωστόσο, ο κ. Ταγαράκης διέψευσε ότι η μοναχή δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. «Η αδελφή που “έφυγε” χθες, είχε νοσήσει πριν από 18 ημέρες. Τις τελευταίες 4 ημέρες ήταν καλά. Χθες, ξαφνικά εμφάνισε 38 πυρετό εντελώς ανεξήγητα…», είπε, προσθέτοντας πως για τη γυναίκα που πέθανε στις 29 Σεπτεμβρίου, θα ερυνηθούν τα αίτια θανάτου της και αν οφειλόταν στον κορονοϊό.

Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίστηκαν τα κρούσματα μέσα στην αδελφότητα, ο κ. Ταγαράκης τόνισε ότι τηρήθηκε το πρωτόκολλο: «Έγινε αμέσως τεστ από εργαστήριο σε όποια μοναχή εμφάνισε συμπτώματα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ όπως ορίζει το πρωτόκολλο».

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις