Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Φόβος στις ουρές για rapid test! “Ο άντρας μου είναι θετικός και εγώ ανέβασα πυρετό” (Βίντεο)

Ισπανία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με μειωμένη προσέλευση συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε σήμερα το πρωί η εφημερία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή νοσηλεύει περισσότερους από 200 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας, «η πρόβλεψη είναι ότι θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας». «Ήδη έχουμε αρκετά περιστατικά και η κατάσταση είναι δύσκολη στην κλινική covid. Περιμένουμε να δούμε πως θα είναι αύριο μετά τη σημερινή εφημερία», σημείωσε.

Αναφορικά με τις κλίνες ΜΕΘ ο κ. Κούτρας τόνισε ότι οι ανάγκες για διασωλήνωση είναι μεγαλύτερες από τα καινούργια κρεβάτια που δημιουργούνται κάθε φορά, τα οποία γεμίζουν σχεδόν αμέσως. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν από νωρίς στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνουν rapid test στις σκηνές που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο. 

Όπως είπε μια μητέρα που έσπευσε με τον γιο της, ο άντρας της είναι θετικός στον κορονοϊό και η ίδια ήρθε για να κάνει τεστ καθώς έχει πυρετό, πόνο στα κόκαλα και αδιαθεσία. «Ήρθαμε από νωρίς για να προλάβουμε τα χειρότερα», ανέφερε.

«Θα κάνουμε τεστ για να είμαστε προφυλαγμένοι, γιατί αν το αφήσουμε σίγουρα θα χειροτερεύσει. Όπως αφήνεις μια γρίπη και γίνεται πνευμονία, έτσι χειροτερεύει και ο κορονοϊός» ανέφερε ο γιος της. Τα τεστ πραγματοποιούνται σε ειδικές σκηνές που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μην εισέρχονται οι πολίτες στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις