Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Νόσησε ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος στο Γεννηματάς – Στον αέρα τα χειρουργεία

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Νόσησε ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος στο Γεννηματάς – Στον αέρα τα χειρουργεία

Τα ποσοστά εμβολιασμού του ιατρικού προσωπικού, τόσο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όσο και στον ιδιωτικό τομέα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του υγειονομικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%, έναντι 88% των συναδέλφων τους στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί μόνον το 63%.

Ωστόσο, ακόμη και αυτό το 18% των γιατρών του ΕΣΥ το οποίο παραμένει ανεμβολίαστο δεν θα ήταν ίσως τόσο σημαντικό, εάν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ομάδα, όχι όμως για έναν κλάδο τόσο κρίσιμο, που έχει να κάνει με ασθενείς και, εν τέλει, με την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Συνηγορεί σε αυτό το περιστατικό το οποίο συνέβη στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, την ώρα που οι χειρουργοί ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν χειρουργικές επεμβάσεις, διαπιστώθηκε ότι η αναισθησιολόγος, η οποία είναι ανεμβολίαστη, βρέθηκε θετική στην covid-19, έπειτα από έλεγχο (rapid test) στον οποίο είχε υποβληθεί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να “παγώσουν” όλες οι διαδικασίες και να αναζητηθεί άλλος αναισθησιολόγος προκειμένου να γίνουν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το περιστατικό αυτό προκάλεσε αρκετή καθυστέρηση στην εξέλιξη των χειρουργείων.

Μιλώντας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «οι υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, μέχρι ενός. Είναι χρέος τους να το πράξουν αυτό».

Προσέθεσε, παράλληλα, ότι το πραγματικό ποσοστό των γιατρών που έχουν αντισώματα είναι υψηλότερο του 82% που έχει εμβολιαστεί «διότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν νοσήσει. Αυτοί δεν μπορούν να εμβολιαστούν αν δεν περάσει ένα εξάμηνο. Επίσης κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν με ιατρική οδηγία, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως δεν σημαίνει τίποτε αυτό, θα πρέπει και ο τελευταίος γιατρός και ο τελευταίος νοσηλευτής να εμβολιαστούν».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις