Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Στην εντατική τουρίστας που είχε έρθει στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ 72 ωρών

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Στην εντατική τουρίστας που είχε έρθει στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ 72 ωρών

H είδηση από τη Θεσσαλονίκη προβληματίζει. Τουρίστας που ήρθε για διακοπές, νόσησε, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ταχύτατα. Ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή του αναπάντεχα…

Ο τουρίστας είχε φτάσει στην Ελλάδα στις 29 Μαϊου και είχε μαζί του αρνητικό τεστ 72 ωρών. Μέσα στις επόμενες μέρες νόσησε και αρχικά δεν το αποκάλυψε σε κανέναν, με τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό στον τομέα της διασποράς. Την αποκάλυψη έκανε στην ΕΡΤ, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος που διαπίστωσε από πρώτο χέρι, την κατάσταση του τουρίστα.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ και αν δεν δούμε τους θανάτους στο μηδέν δεν θα ησυχάσουμε. Είναι μακρινός ο στόχος. Βλέπουμε μια αποσυμφόρηση του συστήματος, αλλά δεν βλέπουμε αποκατάσταση της κανονικότητας λειτουργίας. Η μεγάλη ανησυχία μας είναι ότι υπάρχει παράταση του τρίτου κύματος. Eίναι ανησυχητικός ο αργός ρυθμός αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, πράγμα που δεν μας δίνει δυνατότητα χαλάρωσης», προειδοποίησε ο Νικόλαος Καπραβέλος.

Στη συνέχεια περιέγραψε το περιστατικό με τον θετικό τουρίστα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Ένας τουρίστας εισήχθη στην εντατική παρότι είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Την ίδια μέρα νόσησε, δεν το είπε πουθενά και αργά Τρίτη ήρθε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, δεν είναι το ίδιο καλοκαίρι με πέρυσι. «Με την αυστηρότητα των πρωτοκόλλων, ανοίξαμε, ενώ η διασπορά είναι πολύ μεγάλη. Η αυστηρότητα της εφαρμογής των μέτρων θα μας οδηγήσει σε έναν έλεγχο ή μη της πανδημίας. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε αυτόν το στόχο.

Click4more: Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Νόσησε ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος στο Γεννηματάς – Στον αέρα τα χειρουργεία

Ανοίξαμε. Θα έρθουν 10 – 15 εκατομμύρια τουρίστες. Τι στελέχη θα έρθουν στη χώρα μας με τους τουρίστες; Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση του κορονοϊού και τα πρωτόκολλα και ειδικά οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ χαμηλό ποσοστό ανοσίας. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το καλοκαίρι αν θέλουμε να ελαττώσουμε τον ιό».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις