Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Τσικνοπέμπτη με κατεβασμένα ρολά και άδειους δρόμους – Η ανασφάλεια μέσα από εικόνες (pics)

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Τσικνοπέμπτη με κατεβασμένα ρολά και άδειους δρόμους – Η ανασφάλεια μέσα από εικόνες (pics)

Σε αυστηρό lockdown βρίσκεται από σήμερα η Θεσσαλονίκη μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων…

Με τα εμπορικά καταστήματα να έχουν «κατεβάσει ρολά» για μια ακόμη φορά και τους αυστηρούς περιορισμούς να βρίσκονται σε ισχύ, η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών, είναι ιδιαίτερα μειωμένη από νωρίς το πρωί.

Οι περισσότεροι όπως δείχνουν οι εικόνες του newsit.gr, προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις που ελήφθησαν. Η φετινή τσικνοπέμπτη είναι σίγουρο ότι θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό όλων.

Μαζί με τη Θεσσαλονίκη, στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Από σήμερα κλείνουν όλες οι σχολικές βαθμίδες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων περιοχών που είναι στο “βαθύ κόκκινο”. Επίσης σταματά να λειτουργεί η αγορά με τη μέθοδο click away. Ανοιχτά παραμένουν τα super markets, τα φαρμακεία και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, κλειστά θα είναι τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”, όλοι οι χώροι λατρείας θα λειτουργούν χωρίς την παρουσία πιστών. Επίσης αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων, ενώ στις κηδείες θα επιτρέπονται μόνο έως εννέα άτομα. Δείτε τις πρωινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις