Δευτέρα, 22 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Βόμβα» για τις εταιρείες κούριερ – «Κρύβουν τα κρούσματα για να μην κλείσουν»

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Βόμβα» για τις εταιρείες κούριερ – «Κρύβουν τα κρούσματα για να μην κλείσουν»

Την ώρα που οι εταιρείες κούριερ λειτουργούν ως κρίκος ανάμεσα στο εμπόριο και στην κοινωνία εν μέσω πανδημίας, μια καταγγελία προβληματίζει…

Σε αυτή τονίζεται πως οι εταιρείες κρύβουν ότι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό για να μην τους κλείσουν. Η πρόεδρος ΣΕΤΤΑ, Φιλιώ Παπαμιχαήλ, καταγγέλλει μέσω του grtimes.gr, ότι στα καταστήματα κούριερ κυριαρχεί ο εργασιακός εκφοβισμός, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κρύβουν ότι έχουν κορoνοϊό για να μην απολυθούν.

Οι εταιρείες κούριερ, κυρίως οι franchise, προτιμούν να κρύβουν ότι βρέθηκαν θετικοί οι εργαζόμενοί τους για να μην κλείσουν για όσο διάστημα διαρκεί η ιχνηλάτηση και η απολύμανση του χώρου. Αυτό καταγγέλλει διανομέας και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων, το οποίο προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς όπως αναφέρει υπάρχει «στοχοποίηση», αναφέροντας ότι σχετικό περιστατικό, συνέβη τη Δευτέρα 9/02, σε franchise κατάστημα γνωστής εταιρείας ταχυμεταφορών στον Άλιμο.

«Συμβαίνει συνέχεια. Εντοπίζεται κρούσμα στην επιχείρηση και πρέπει να παρέμβουμε εμείς για να ειδοποιήσουν τον ΕΟΔΥ και να γίνει η διαδικασία ιχνηλάτησης και απολύμανσης του χώρου. Τη Δευτέρα ένας συνάδελφος ο οποίος εργάζεται ως διανομέας σε γνωστό franchise κατάστημα στον Άλιμο, δεν αισθανόταν καλά, υποβλήθηκε σε τεστ κορoνοϊού και βγήκε θετικός.

Η δική μου εμπειρία λέει ότι ένας διανομέας έρχεται σε επαφή με περισσότερα από 50 άτομα την ημέρα, αλλά και με πολλούς συναδέλφους. Ο ιδιοκτήτης του franchise καταστήματος, δεν έχει ειδοποιήσει ακόμη τον ΕΟΔΥ και οι εργαζόμενοι πάνε κανονικά στη δουλειά τους. Αντίστοιχο περιστατικό έγινε και πριν λίγο καιρό. Βρέθηκε θετικός εργαζόμενος και ο ιδιοκτήτης δεν μίλησε, μέχρι που βρέθηκε και δεύτερος και τότε αναγκάστηκε να το κλείσει. Κανείς τους δεν κλείνει το κατάστημά του αν δεν πιέσουμε γιατί είναι τεράστια οικονομική ζημιά», περιγράφει ο διανομέας.

Χθες, Παρασκευή, μέλη του σωματείου, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο εν λόγω κατάστημα στον Άλιμο και απαίτησαν να κλείσει έως ότου υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε τεστ κορωνοϊού. Ο ιδιοκτήτης διαμήνυσε μέσω μίας υπεύθυνης ότι θα κάνει τα απαραίτητα, χωρίς να έχει επικοινωνήσει ωστόσο με τον ΕΟΔΥ, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν ρεπορτάζ. «Αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν γίνει τα πρέποντα, θα προβούμε σε καταγγελία», διαμηνύει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις