Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα σαν να μην υπάρχει αύριο – Ούτε «Black Friday» να ήταν (pics)

Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα σαν να μην υπάρχει αύριο – Ούτε «Black Friday» να ήταν (pics)

Την ίδια ώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο της επιστημονικής κοινότητας για τον εάν θα πρέπει να εισαχθεί εντός των «κόκκινων» περιοχών και να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ξεχύθηκαν και σήμερα το πρωί στους δρόμους προκειμένου να ψωνίσουν αλλά και διεκπεραιώσουν διάφορες εκκρεμότητες τους.

Η κίνηση από νωρίς σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σε πολλές περιπτώσεις θύμιζε ημέρες πριν την πανδημία.

Οι οδοί Αριστοτέλους, Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας πλημμύρισαν από Θεσσαλονικείς, ενώ δεν ήταν λίγες οι ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τα καταστήματα με καταναλωτές.

Στη συμπρωτεύουσα προς το παρόν δεν ισχύουν τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Αττική με το click away και το click in shop.

Στη Θεσσαλονίκη οι καταναλωτές μπορούν να εισέρχονται εντός των καταστημάτων με προτεραιότητα και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας δεν φαίνεται να τηρούνται κι εκτός των καταστημάτων.

Όπως αποτυπώνουν οι φωτογραφίες του newsit.gr σε μεγάλα καταστήματα στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης υπάρχει συνωστισμός με ουρές δεκάδων μέτρων.

Μάλιστα σε αρκετές από αυτές δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των καταναλωτών.

Αυξημένη όμως ήταν και η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους, αλλά και στις πλατείες όπου πολλοί ήταν αυτοί που λόγω της καλοκαιρίας έσπευσαν να απολαύσουν τον ήλιο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις