Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κρουαζιέρα με τουρίστες που θέλουν να κάνουν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Θεσσαλονίκη: Κρουαζιέρα με τουρίστες που θέλουν να κάνουν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Η κρουαζιέρα έχει ξεκινήσει και το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Επιβάτες από 30 χώρες ακολουθούν τα βήματα που έκανε ο Απόστολος Παύλος…

Συνεχίζεται η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συνολικά 50 για τη φετινή χρονιά. Το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, έφτασε ακόμη ένα, το celestial crystal, με περίπου 500 επιβάτες. Οι περισσότεροι είπαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται τη χώρα μας, καθώς ο τόπος, τους αρέσει πολύ.

Πρόκειται για την 8ημερη κρουαζιέρα με τίτλο τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Κατά την παραμονή του κροαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 15 λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές στην πόλη, με επίσκεψη στην καθολική εκκλησία επί της οδού Φράγκων, στη Μονή Βλατάδων, την Άνω Πόλη, καθώς και στη Βέροια στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενους σταθμούς την Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δικελί, το Κουσάντασι και την Πάτμο, με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ενώ στις περισσότερες κρουαζιέρες οι επιβάτες είναι κατά βάση Αμερικανοί ή Άγγλοι, στο «Steps of Paul» υπάρχουν ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, από τη Βραζιλία, από την Κολομβία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Καναδά, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα αλλά και από αρκετές ακόμα χώρες. Συνολικά, επιβάτες από 30 περίπου χώρες βρίσκονται στο πλοίο.

Επιλέγοντας να ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου η εκκίνηση έγινε από τον Πειραιά, στη συνέχεια έφθασε στη Θεσσαλονίκη, ενώ επόμενοι σταθμοί είναι η Καβάλα, η Κωνσταντινούπολη, το Δικελί, το Κουσάντασι, η Πάτμος και θα τερματίσουν στον Πειραιά είτε στη Θεσσαλονίκη.

Οι επιβάτες, όπως ανέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, Φρόσω Ζαρουλέα, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία που ένιωσε ο Απόστολος Παύλος και να επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, της Αγίας Σοφίας αλλά και άλλων προσκηνυματικών μνημείων της πόλης, όπως τα Βυζαντινά τείχη. «Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα αποκλειστικά θρησκευτικό μονοπάτι επέλεξαν να κάνουν το πανόραμα της πόλης είτε να επισκεφτούν τη Βεργίνα», συμπλήρωσε η ίδια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις