Σάββατο, 18 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξεσηκώνουν πρόσφυγες και μετανάστες να κάνουν παρέλαση στο κέντρο της πόλης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία των προσφύγων…

Πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών που κατασκήνωσαν από χθες στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι πολύ πιθανό να κατευθυνθούν στο σημείο που θα γίνει η παρέλαση για την 25η Μαρτίου, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα κλειστά σύνορα. Το πρωί μέλη της ΚΕΕΡΦΑ τους επισκέφθηκαν στις σκηνές τους και τους κάλεσαν να συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, για να διαδηλώσουν προς το χώρο της παρέλασης.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

«Ο αγώνας των προσφύγων είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει. Παλεύουμε για να ακυρώσουμε στην πράξη τη συμφωνία του αίσχους ΕΕ-κυβέρνησης με την Τουρκία. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με διαδηλώσεις, ψηφίσματα, υπογραφές, με αποκορύφωμα την απεργία στις 7 Απρίλη όπου θα διαδηλώσουμε ενάντια στα Μνημόνια και την Ευρώπη-φρούριο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους δολοφόνους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να πνίγουν τους πρόσφυγες με το κλείσιμο των συνόρων στο Αιγαίο, με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ, της FRONTEX και των συνοριοφυλάκων Ελλάδας και Τουρκίας. Να φρενάρουμε τις μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία και τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας… Όλες και όλοι Παρασκευή 25 Μάρτη στο άγαλμα Βενιζέλου για να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες και να διαδηλώσουμε μαζί τους προς το χώρο της παρέλασης, παλεύοντας για ανοιχτά σύνορα για όλους.»

Πηγή: seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε