Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασμα οργής από τον πατέρα του 16χρονου και εικόνες πολέμου έξω από τα δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασμα οργής από τον πατέρα του 16χρονου και εικόνες πολέμου έξω από τα δικαστήρια

Επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, με Ρομά να συγκρούονται με αστυνομικούς. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ο πατέρας του 16χρονου τραυματία…

Ο πατέρας του 16χρονου που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό κινήθηκε προς τους αστυνομικούς και φώναζε ότι «τον γιο μου, τον σκότωσαν». Έδειχνε εκτός εαυτού και ακινητοποιήθηκε. Ήταν η ώρα που οι δεκάδες Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, άρχισαν να εκσφενδονίζουν ξύλα, πέτρες και καφέδες στους άντρες των ΜΑΤ. Οι εικόνες των επεισοδίων καταγράφηκαν από κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο πατέρας του 16χρονου βρέθηκε μπροστά στα σκαλιά του Μεγάρου τη στιγμή της έντασης και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ουρλιάζει. «Τον γιο μου σκοτώσανε». Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί τον άφησαν ελεύθερο και συνοδεία του δικηγόρου της οικογένειας μπήκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς. Έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, είχαν συγκεντρωθεί ομάδες ατόμων, ενόψει της μεταγωγής του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τον πυροβολισμό και τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης.

Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ πετώντας ξύλινα δοκάρια και άλλα αντικείμενα, ενώ αναποδογύρισαν κάδο απορριμμάτων και τον πυρπόλησαν. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, ενώ προχώρησαν και σε μία προσαγωγή.

Δείτε παρακάτω τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις