Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν τα άτομα που φιλοξενούσαν σε σπίτι επί πληρωμή

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν τα άτομα που φιλοξενούσαν σε σπίτι επί πληρωμή

Η ληστεία στη Θεσσαλονίκη είχε σχέδιο με συγκεκριμένους ρόλους. Οι δράστες προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τα άτομα που είχαν πέσει για ύπνο…

Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με την απειλή όπλου, το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν ψεύτικο, τέσσερις άνδρες από το Πακιστάν κατηγορούνται ότι λήστεψαν μετανάστες, τους οποίους φιλοξενούσαν επί πληρωμή σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το συμβάν έγινε χθες τα ξημερώματα (09-02-2023) και παρότι τα θύματα πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο, αντέδρασαν, ακινητοποιώντας δύο από τους δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν όταν επιλήφθηκε η αστυνομία.

Οι άλλοι δύο δράστες πρόλαβαν και διέφυγαν στη Θεσσαλονίκη, αρπάζοντας προηγουμένως τα κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και χρήματα των παθόντων (με καταγωγή από Γουινέα και Σιέρα Λεόνε).

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων (21 και 28 ετών) σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για ληστεία κατά συναυτουργία, αντιποίηση Αρχής και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις