Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Λήστεψε 6 φορές την ίδια καφετέρια – Εικόνες από το χτύπημα σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών

Θεσσαλονίκη: Λήστεψε 6 φορές την ίδια καφετέρια – Εικόνες από το χτύπημα σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών

Οι ληστείες στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκαν και τα ντοκουμέντα αποτυπώνουν ένα μέρος από τη δράση του νεαρού…

Ένοπλες ληστείες που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα καφέ και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες περιοχές στη Θεσσαλονίκη, εξιχνίασε ειδική ομάδα που συστάθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι ληστείες εξιχνιάστηκαν έπειτα από συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών. Ως αποτέλεσμα ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 30χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προέβη σε συνολικά εννέα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης και Αγίου Παύλου και σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή του Αγίου Παύλου είτε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, είτε με την απειλή πιστολιού χρησιμοποιώντας είτε δίκυκλη μοτοσικλέτα είτε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε μία περίπτωση είχε και τη συνδρομή συνεργού του.

Το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Συκεών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς λίγο νωρίτερα με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από κατάστημα καφέ χρηματικό ποσό και συσκευασίες καπνού. 

Όπως αναφέρει το voria.gr, ο δράστης χτύπησε το ίδιο καφέ στις Συκιές 6 φορές. Ένα από τα χτυπήματα σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών αποτυπώνεται στις παρακάτω εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Με τον ληστή να βγάζει όπλο και τις δύο γυναίκες που βρίσκονταν μέσα να τρέχουν για να απομακρυνθούν.

Στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ένα μαχαίρι, μικροποσότητα ηρωίνης, συσκευασίες καπνού, ένα τάμπλετ η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται, ενδύματα και υποδήματα, τα οποία έφερε κατά την τέλεση των ληστειών.

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα, ως μέσα προσέγγισής του στα σημεία των ληστειών. Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται στα 8.134 ευρώ, ενώ ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διαρρήξεις οικιών και υποθέσεις ναρκωτικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις