Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μάγεψαν οι Κινέζοι ακροβάτες και ζογκλέρ! Υπερθέαμα για την Κινεζική Πρωτοχρονιά [video]

Θεσσαλονίκη: Μάγεψαν οι Κινέζοι ακροβάτες και ζογκλέρ! Υπερθέαμα για την Κινεζική Πρωτοχρονιά [video]

Την “Κινεζική Πρωτοχρονιά” γιόρτασε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη, στο Βασιλικό Θέατρο της πόλης, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ελπίδας και της αμοιβαίας συνεργασίας των δύο χωρών…

Με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά των περίφημων δράκων, η Θεσσαλονίκη πήρε μια μικρή γεύση από τον μεγάλο κινεζικό πολιτισμό. Κινέζοι ακροβάτες, ζογκλέρ, μπαλέτο, όπερα του Πεκίνου ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο, στα βάθη της Ασίας μέσα από ένα καταιγισμό χρωμάτων.

Ένα από τα μεγαλύτερα Κινεζικά συγκροτήματα, το Chongqing Liangjiang Art Troupe έδωσε τη δική του νότα στην φαντασμαγορική βραδιά.

Το «παρών» στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσε η Βούλα Πατουλιδου, η οποία τόνισε πως ανοίξαμε όλοι τα σύνορα μας, αλλά μόνο για καλό. Ανοίγουν οι ουρανοί με ένα σκοπό, να διώξουμε το σκοτάδι.

Ζούμε σε ζόρικες στιγμές, μπορούμε η αυριανή μέρα να είναι το καλύτερο βήμα στη νέα αυτή δεκαετία. Ξεκινήσαμε πέρυσι μια συνεργασία και πήγε πολύ καλά, έγινε και μια εκδήλωση το καλοκαίρι, πάλι στη Θεσσαλονίκη και ότι ξανάρχονται για την κινεζική πρωτοχρονιά, σημαίνει ότι υπάρχει πολύ καλή διάθεση κι από τις δύο πλευρές και αυτό δε θα σταματήσει.

Ο σεβασμός που δείχνουν οι κινέζοι σε αυτά που μαθαίνουν, είναι και ο λόγος που ετοιμάζουμε το καλοκαίρι μια μεγάλη εκδήλωση σε ένα ανοιχτό Θέατρο”.

Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση.

Κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων. Φέτος για την Κίνα είναι η Χρονιά του Ποντικού.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις