Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μαθητές θα στολίσουν με τις ζωγραφιές τους τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Λιμάνι και Διαβατά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μαθητές από σχολεία της Άνω Πόλης έχουν ήδη πιάσει τις μπογιές, τους μαρκαδόρους και τα πινέλα στα χέρια, προκειμένου να φτιάξουν όμορφες, πολύχρωμες, ζωγραφιές για τα προσφυγόπουλα που ζουν στα κέντρα φιλοξενίας στο Λιμάνι και τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μαθητές από δέκα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς επίσης και για παιδιά τριών δημοτικών παιδικών σταθμών της Άνω Πόλης. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Γ’ δημοτική κοινότητα, που σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τις ζωγραφιές των μαθητών με τις οποίες στη συνέχεια θα στολίσουν τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

“Ήδη αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε τις πρώτες ζωγραφιές των παιδιών. Στη συνέχεια, θα τις τοποθετήσουμε σε χρωματιστά χαρτόνια και με σχοινάκι και μανταλάκια θα τις κρεμάσουμε αρχικά στο Λιμάνι και στη συνέχεια, εάν έχουμε αρκετές, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά” ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος της Γ’ δημοτικής κοινότητας, Ελισάβετ Καλαϊτζίδου.

Οι ζωγραφιές των μαθητών θα συγκεντρώνονται μέχρι και τις 15 Μαΐου, ενώ με τη λήξη της σχολικής χρονιάς εκπρόσωποι από το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και της Γ’ δημοτικής κοινότητας θα μεταβούν στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων για να διακοσμήσουν τους χώρους με τις ξεχωριστές αυτές χειροτεχνίες των παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε