Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Μαύρες μέρες» για τους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων – Στα πρόθυρα ολικής καταστροφής

Θεσσαλονίκη: «Μαύρες μέρες» για τους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων – Στα πρόθυρα ολικής καταστροφής

Στα αζήτητα μένουν τόνοι λουλουδιών εξαιτίας της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορoνοϊό, με τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης να υπογραμμίζουν την «καταστροφή του κλάδου».

Η αναγκαστική αναβολή των γάμων για χιλιάδες ζευγάρια μετά την απαγόρευση συναθροίσεων στη χώρα έσφιξε τη «θηλιά» στους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων της Θεσσαλονίκης. Γάμοι και βαφτίσεις έμειναν «στον αέρα» για τουλάχιστον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα νυφικά και βαφτιστικά να παραμένουν στο ράφι και εκατομμύρια άνθη να μένουν στοκ στα ανθοπωλεία με συνέπεια να μαραζώσουν και να καταστραφούν.

Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οδών Κομνηνών, Βασιλέως Ηρακλείου και Φραγκίνη, η ματιά των κατοίκων της πόλης «πέφτει» στα «Λουλουδάδικα», όπου τα ανθοπωλεία έχουν αραδιασμένα λουλούδια και φυτά, σκορπίζοντας χρώματα στην περιοχή.

Η ωμή πραγματικότητα όμως, βρίσκεται στις αποθήκες των καταστημάτων, εκεί όπου τόνοι φυτών έχουν μαραζώσει λόγω της καραντίνας και οι ιδιοκτήτες προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες του lockdown. 

«Πρόκειται για ζημιά πάνω από 2,500 ευρώ» δήλωσε στο ThessToday.gr ο Κωνσταντίνος Αλμπάνης, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου της ιστορικής περιοχής και πρόσθεσε: «Τριαντάφυλλα, τουλίπες, ορτανσίες, μαργαρίτες, όσα προορίζονταν για τα νυφικά μπουκέτα και τους στολισμούς των γάμων αλλά και για τις γιορτές, είναι τώρα στα αζήτητα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις