Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μάζεψαν έναν τόνο πλαστικά καπάκια και δώρισαν αναπηρικό αμαξίδιο

Θεσσαλονίκη: Μάζεψαν έναν τόνο πλαστικά καπάκια και δώρισαν αναπηρικό αμαξίδιο
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλαστικά καπάκια κάθε είδους, συνολικού βάρους ενός τόνου, συγκέντρωσε η περιβαλλοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επιτυγχάνοντας τον στόχο να δωρίσει, ως ανταπόδοση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Keep on moving», ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Η παράδοση του τρίτου στη σειρά αμαξιδίου από την έναρξη της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρη Αηδονόπουλου, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης «τρέχει» πλέον το πρόγραμμα «Keep on moving», που αρχικά είχε ξεκινήσει η ομάδα «Thessaloniki next2U». Το αμαξίδιο παρέλαβε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης), Γιώργος Αυγουστίδης.

Η δράση, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της ομάδας του ΠΑΜΑΚ Άρης Χατζηνικολάου, έχει αφενός περιβαλλοντικό στόχο «να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τα υλικά που καθημερινά απορρίπτουμε δεν είναι σκουπίδια, αλλά έχουν οικονομική αξία και περιβαλλοντικό κόστος», αφετέρου κοινωνικό, «για να ενισχυθούν φορείς που βοηθούν ΑμΕΑ». Επισήμανε δε ότι «το πρόγραμμα συνεχίζεται δυναμικά, όσο βέβαια μας το επιτρέπει και η κατάσταση με την καραντίνα που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας», εκτιμώντας ότι «το τέταρτο καροτσάκι θα το πάρουμε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα».

Στις πλαστικές μποτίλιες που κρέμονται από κάθε κάδο ανακύκλωσης πλαστικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όλοι μπορούν να αφήνουν πλαστικά καπάκια από κάθε είδους συσκευασία, π.χ. νερό, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά, μαλακτικά, συσκευασίες από πραλίνα. Για μεγαλύτερες ποσότητες, όπως για όσους φέρουν από το σπίτι τους καπάκια σε σακούλες, υπάρχει ένας μεγάλος κάδος αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό, έξω από το Γραφείο Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα συλλογής άρχισε τον Δεκέμβριο του 2015, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος ανακύκλωσης που είναι σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μέσα στα επόμενα χρόνια, δόθηκε ένα αμαξίδιο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ένα στο ΑΧΕΠΑ και, χθες, ένα στον Σύλλογο Παραπληγικών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις