Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο γιος μου» λέει η μητέρα του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο

Θεσσαλονίκη: «Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο γιος μου» λέει η μητέρα του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη, από τον άγριο ξυλοδαρμό. Στο νοσοκομείο ο μαθητής μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σχολείο του. Ξεσπάει η μητέρα του…

Ο 18χρονος μαθητής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σχολείο, από ομάδα συμμαθητών του. Όπως λέει η μητέρα του, το παιδί έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είναι φοβισμένο. Καταγγέλλει εκπαιδευτικούς για αδιαφορία και ζητάει να γίνει έρευνα, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όλοι όσοι εμπλέκονται στο επεισόδιο. Οι σκηνές βίας στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη έχουν προβληματίσει έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα και μια ολόκληρη περιοχή της πόλης. Με γονείς να βλέπουν πως τα βίαια επεισόδια εντός αλλά και εκτός σχολείων, με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά, αυξάνονται το τελευταίο διάστημα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Εν ώρα διαλείμματος ο 18χρονος έπεσε θύμα επίθεσης από συμμαθητές του, σε διάδρομο του σχολείου. «Ο γιος μου πέρασε μπροστά από εκείνη την παρέα. Τον έσπρωξε ο ένας εσκεμμένα. Ο γιος μου ζήτησε τον λόγο, πιάστηκαν στα χέρια και από εκεί και πέρα έπεσαν όλοι πάνω του».

Όπως είπε η μητέρα του μαθητή, έχει ακούσει και για παρόμοια περιστατικά στο σχολείο, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά. «Ο γιος μου είναι σοκαρισμένος. Πονάει πολύ στο κεφάλι, γιατί έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πονάει στα πλευρά», είπε η μητέρα του 18χρονου στο Mega και συνέχισε: «το περιστατικό έγινε στο διάδρομο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος. Εκ των υστέρων έμαθα ότι υπήρχαν δύο καθηγητές.

Ο ένας τραβούσε το παιδί που είχε κεφαλοκλείδωμα τον γιο μου κι ο άλλος έτρεξε να τους χωρίσει. Γύρω στα 15 παιδιά έπεσαν πάνω του». Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία για το περιστατικό, με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου να τονίζει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως όταν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός μαθητή το σχολείο θα πρέπει να απευθύνεται στις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων, ενώ έρχεται και το Panic Button για τους ανήλικους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις