Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ζημιές από το μπλακ άουτ – Κλειστά καταστήματα και προϊόντα στα σκουπίδια [pics, video]

Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ζημιές από το μπλακ άουτ – Κλειστά καταστήματα και προϊόντα στα σκουπίδια [pics, video]

Η διακοπή ρεύματος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη συνεχίζεται με τα προβλήματα να είναι μεγάλα.
Κλειστά τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Καταστράφηκαν ευπαθή προϊόντα καταστημάτων.
Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της περιοχής. “Χάσαμε όλο το εμπόρευμα χωρίς να φταίμε”.
Πως προκλήθηκε το μπλακ άουτ και πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η μεγάλη βλάβη.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν από νωρίς το πρωί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης περιοχής των οδών Μαρτίου – Βούλγαρη στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, λόγω υπόγειας διπλής βλάβης σε δύο μετασχηματιστές του δικτύου, την οποία επιχειρούν εδώ και ώρες να αποκαταστήσουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Το Κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) άρχισε λίγο μετά τη 01.00 τη νύχτα, να λαμβάνει αναφορές για διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και συγκεκριμένα στις οδούς Στρωμνίτσης, Βούλγαρη, Καθηγητή Παπαδάκη, Αχιλλέως Σαμοθράκη, Ρήγα Φεραίου, Χαλκιδικής και Μακεδονίας, Σόλωνος, Καρακάση.

Επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση. Παγωτά, αλλαντικά, κρέατα και πολλά άλλα ευπαθή προϊόντα καταστράφηκαν με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να αναγκαστούν να τα πετάξουν στα σκουπίδια.

“Μιλάμε για μια κανονική καταστροφή” λέει στο grtimes.gr, επιχειρηματίας που το πρωί μπήκε στο κατάστημά της και διαπίστωσε τα δυσάρεστα.”Πήραμε τηλέφωνο και μας είπαν ότι το ρεύμα θα έρθει το μεσημέρι”.

Στην ίδια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στην περιοχή, τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνουν οι τόνοι των ευπαθών τροφίμων που έχουν στα ψυγεία τους.

Eίναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιχείρησης που πουλάει μόνο παγωτά, η ζημιά στην οποία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της που δεν ήθελε να μιλήσει επώνυμα, είναι ολοκληρωτική.

Κάποιοι τυχεροί αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη διακοπή και φρόντισαν να μεταφέρουν τα προϊόντα σε ψυγεία άλλων περιοχών, ενώ κάποιοι άλλοι, χρησιμοποιούν γεννήτριες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν οι επιχειρήσεις τους.

Αγώνας δρόμου για να επανέλθει το ρεύμα

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν στις 05.00 τα ξημερώματα ότι πρόκειται για υπόγεια βλάβη στο δίκτυο. Πρόκειται μάλιστα για δύο βλάβες σε ισάριθμους μετασχηματιστές όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς.

“Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στην συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή” σημείωσε ο κ. Γαβράς.

“Η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π.Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη” συμπλήρωσε.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης της βλάβης, ωστόσο ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης εκτίμησε ότι τις μεσημεριανές ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις