Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μετά μουσικής έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος – Δείτε το εσωτερικό του

Θεσσαλονίκη: Μετά μουσικής έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος – Δείτε το εσωτερικό του

To κρουαζιερόπλοιο έδεσε στη Θεσσαλονίκη και έφερε στην πόλη 850 τουρίστες. Οι παροχές και οι εικόνες στο εσωτερικό του, εντυπωσιάζουν…

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023 έφτασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με 850 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Αμερικανοί, εγκαινιάζοντας έτσι την τουριστική περίοδο της κρουαζιέρας για την πόλη. Το «Viking Sky» της αμερικάνικης εταιρείας Viking Ocean Cruises έφτασε στις 07:00 στο λιμάνι για να συναντήσει θερμή υποδοχή από τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού που έδωσε το παρών με την ευχή να έχουμε μεγάλη εισροή τουριστών το 2023.

«Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023. Θέλαμε να κάνουμε λίγο πανηγυρική την ατμόσφαιρα και τους υποδεχτήκαμε με τη φιλαρμονική του δήμου, η οποία έπαιξε χαρακτηριστικά ελληνικά τραγούδια και φαίνεται ότι υπήρχε αποδοχή από τους επιβάτες της κρουαζιέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Καραγιάννη σε δηλώσεις της.

Υπογραμμίζοντας επίσης τη σημασία της κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως «ό πέρυσι είχαμε μια πολύ σημαντική αύξηση στον αριθμό της κρουαζιέρας 260%. Φέτος έχουμε 67 επιβεβαιωμένες κρουαζιέρες. Οι μισές είναι home board.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης γιατί οι επισκέπτες έρχονται και γνωρίζουν τα μνημεία της, τη γαστρονομία της, την ιστορία της και όπως λένε οι έρευνες, οι μισοί από αυτούς έρχονται ξανά για ένα ταξίδι».

Μιλώντας παράλληλα για τους επιβάτες του «Viking Sky», η κα. Καραγιάννη επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η αγορά της Αμερικής για τη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα: «Η Αμερική είναι μια αγορά στόχος για την πόλη, που θέλουμε να αναπτύξουμε. Θα μείνουν περίπου για 10 ώρες στην πόλη μας. Θέλουμε να περάσουν καλά και να ξαναγυρίσουν».

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις