Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μηδέν κρούσματα από τα rapid test στον Δενδροπόταμο (video)

Κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε την Τετάρτη, 09.12.2020, rapid test για τον κορονοϊό στον Δενδροπόταμο στην Θεσσαλονίκη, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς δεν προέκυψε κανένα θετικό κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα ενημέρωσης, η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), ξεκίνησε από τις 12:00 το μεσημέρι να πραγματοποιεί δωρεάν rapid test στους κατοίκους της περιοχής, στο Πολύκεντρο του Αγίου Νεκταρίου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διαδικασία η οποία είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 17.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Συντονιστής COVID-19 του δήμου, Μανώλης Ιωαννίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο σημείο ελέγχου και βοήθησε στη διαδικασία, μέχρι στιγμής (18.00) από τα περίπου 100 rapid τεστ που έγιναν βγήκαν όλα αρνητικά. «Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό και αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή», σχολίασε.

Ενημέρωση… από μεγαφώνου για συμμετοχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο δήμος Αμπελόκηπων – Μενεμένης από χθες ενημέρωσε τους κατοίκους με μεγάφωνα, αφίσες και δημοσιεύσεις για τα τεστ που θα γινόντουσαν σήμερα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με στόχο να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και να υποβληθεί στη διαδικασία όποιος το επιθυμεί, ενώ σήμερα μοίρασε σε όλους δωρεάν μάσκες προστασίας.

Click4more: Μαίνεται ο κορονοϊός σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα – Πού εντοπίζονται οι 1677 νέες μολύνσεις

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η επίσκεψη του ΕΟΔΥ στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή με μικτό πληθυσμό Ρομά και μη, οι οποίοι συμβιώνουν αρμονικά και κατοικούν 4.000 άνθρωποι «έγινε προκειμένου οποίος θέλει να εξεταστεί για τον κορωνοϊό και να γίνουν μαζικά τεστ, όπως και γίνεται», συμπληρώνοντας ότι σήμερα αναμένονταν να γίνουν έως 500 rapid τεστ.

Επίσης, ο κ. Κυρίζογλου δήλωσε πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα αν δεν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. «Η αγορά θα πρέπει να ανοίξει αν και εφόσον μόνον επιτρέπεται επιδημιολογικά και αντέχει το σύστημα υγείας, διαφορετικά θα είναι πράξη αβλεψίας και θα είναι τραγωδία να έχουμε ένα πισωγύρισμα», τόνισε.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη συγκεκριμένη δραστηριότητα έδωσαν το παρών ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως και του «Φάρου του Κόσμου» και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και η ομάδα εθελοντών του Αγίου Νεκταρίου, Romani Sezi (Φωνή των Ρομά).

Δείτε όσα δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις