Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ έξω από δημοτικό σχολείο – «Φρούριο» με 5.000 αστυνομικούς λόγω ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ έξω από δημοτικό σχολείο – «Φρούριο» με 5.000 αστυνομικούς λόγω ΔΕΘ

Σοκ έξω από δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Βρέθηκαν δεκάδες μολότοφ μέσα σε κάδο απορριμμάτων. «Αστακός» η συμπρωτεύουσα λόγω των διαδηλώσεων με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις μολότοφ εντόπισαν αστυνομικοί μπροστά από δημοτικό σχολείο και μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τούμπας.

Αμέσως άρχισε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ και έλεγχοι ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί το τριήμερο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι μολότοφ επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε επιθέσεις εναντίον αστυνομιών δυνάμεων στο περιθώριο των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων φορέων και συνδικάτων.

Άνδρες της ΕΛΑΣ «χτενίζουν» την περιοχή για το ενδεχόμενο να υπάρχει και αλλού κρυμμένο «οπλοστάσιο».

Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομικό κλοιό λόγω της ΔΕΘ 2021

Συνολικά περίπου 5.500 αστυνομικοί -εκ των οποίων οι 2.000 από τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής – θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση της 85ης ΔΕΘ και την αποφυγή επεισοδίων.

Ένα μικρό τμήμα των αστυνομικών δυνάμεων θα αποχωρήσει μετά την συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή (12.09.2021), ενώ η πόλη θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς μετά τις 17 Σεπτεμβρίου οπότε και θα ολοκληρωθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις