Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μπάχαλο με μία νηπιαγωγό για δύο τάξεις! “Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν”

Θεσσαλονίκη: Μπάχαλο με μία νηπιαγωγό για δύο τάξεις! “Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η μία και μοναδική νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη καλείται να φέρει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο νηπιαγωγείο

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται πολλοί γονείς μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Επανομής στη Θεσσαλονίκη, το οποίο, αν και διαθέτει δύο τάξεις, από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει μόνο μια νηπιαγωγό.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σύμφωνα με τους γονείς, όταν τον Αύγουστο, η μια από τις δύο νηπιαγωγούς τέθηκε «εκτός» με άδεια ειδικού σκοπού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με μόνο μια εκπαιδευτικό, η οποία κάνει μάθημα σε μια τάξη μαζί με τα νήπια και τα προνήπια, γεγονός που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως αντιπαιδαγωγικό αλλά και επικίνδυνο για λόγους υγείας που σχετίζονται και με τον κορονοϊό.

Όπως επισήμανε γονέας του 2ου Νηπιαγωγείου Επανομής, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είχαν ενημερωθεί πως το θέμα θα εξεταζόταν στο συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι γονείς συνεννοήθηκαν μεταξύ τους προκειμένου όσοι δεν δουλεύουν, να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να βρεθεί λύση, κάτι τέτοιο όμως, ειδικά στα νήπια που τίθεται και θέμα απουσιών, ήταν δύσκολο να γίνει. Λόγω αυτής της κατάστασης, οι γονείς επικαλούνται ζητήματα υγιεινής σε μια υπεράριθμη τάξη, ενώ στις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πάνε το παιδί στο σχολείο.

Τι αναφέρει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Όπως δήλωσε o Ανδρέας Μαυρίδης, διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο 2ο Νηπιαγωγείο Επανομής, είχε τοποθετηθεί δεύτερη νηπιαγωγός, ωστόσο προέκυψε επείγουσα, μεγαλύτερη ανάγκη και για ένα μικρό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι και την άλλη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου,  αποσπάστηκε σε άλλο σχολείο.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Μαυρίδης, η δεύτερη νηπιαγωγός τοποθετήθηκε προσωρινά στη Λακκιά, καθώς στο εκεί νηπιαγωγείο,  η μια νηπιαγωγός βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ η άλλη που ήρθε σε επαφή μαζί της, είναι σε καραντίνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς εκπαιδευτικούς το νηπιαγωγείο του χωριού και για αυτό προκρίθηκε η παραπάνω λύση ως η πιο άμεση και εφικτή.

Στο σχολείο της Λακκιάς, σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα, καθώς η νηπιαγωγός ασθένησε πριν τον Αγιασμό και δεν ήρθε σε επαφή με μαθητές.

«Όχι την προσεχή Δευτέρα, αλλά την επόμενη, η νηπιαγωγός θα πάει κανονικά στο νηπιαγωγείο της Επανομής και το πρόβλημα θα λυθεί. Είναι μια πολύ προσωρινή λύση για να μην μείνει εντελώς κλειστό ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο και για αυτό ζητάμε από τους γονείς της Επανομής να κάνουν υπομονή για λίγες μέρες» αναφέρει ο κ. Μαυρίδης, προσθέτοντας τέλος πως η επικείμενη πρόσληψη αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων.

Πηγή: grtimes.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις