Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το μικρό αγοράκι που σκοτώθηκε σε βόθρο – Σπαραγμός στα Μάλγαρα

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το μικρό αγοράκι που σκοτώθηκε σε βόθρο – Σπαραγμός στα Μάλγαρα

Τις αγωνιώδεις στιγμές αναζήτησης του μόλις 18 μηνών αγοριού που τελικά ανασύρθηκε νεκρό από το φρεάτιο αποχέτευσης που βρίσκεται πίσω από το σπίτι των παππούδων του, στα Νέα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη περιγράφουν στο newsit.gr κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στις έρευνες.

“Βρήκαμε όλοι στους δρόμους και ψάχναμε να βρούμε το παιδί. Το φωνάζαμε μήπως και μας ακούσει” αναφέρει μια γειτόνισσα τον γονιών της μητέρας του αγοριού και συνεχίζοντας προσθέτει: “Ακόμα και το μωρό τεσσάρων πέντε χρονών έψαχνε κι αυτό” .

Οι δείκτες του ρολογιού για την οικογένεια του μικρού αγοριού σταμάτησαν στις τρεις χθες το μεσημέρι, όταν οι φόβοι τους έγιναν πραγματικότητα. Το χειρότερο σενάριο που ήλπιζαν να είχε αποφευχθεί, τελικά επαληθεύτηκε. Το μικρό παιδί που είχε διαφύγει από την προσοχή του παππού και της γιαγιάς του είχε πέσει στο φρεάτιο της αποχέτευσης.

Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της αναζήτηση όσο κι όταν οι πυροσβέστες έβγαζαν το παιδί από το φρεάτιο αποχέτευσης, γονάτισαν τους πάντες. “Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Είναι πολύ λυπητερό αυτό που συνέβη. Να μην τύχει σε κανέναν” λέει άλλη μια κάτοικος της περιοχής στο newsit.gr.

Οι πόρτες και τα παράθυρα στο σπίτι των παππούδων του μόλις 18 μηνών αγοριού είναι ερμητικά κλειστές. Από χθες το μεσημέρι τα Νέα Μάλγαρα έχουν βυθιστεί στο πένθος. To τραγικό γεγονός έχει προκαλέσει απέραντη θλίψη όχι μόνο στα συγγενικά πρόσωπα, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής. Οι περισσότεροι από αυτούς  έβλεπαν το αγοράκι μαζί με τους γονείς του, τη γιαγιά του και τον παππού του να παίζει στην αυλή του σπιτιού ή να κάνει τα πρώτα του βήματα στους δρόμους των Νέων Μαλγάρων.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Νέες μαρτυρίες για το μικρό αγοράκι που έπεσε σε βόθρο και σκοτώθηκε – Οι τελευταίες στιγμές

Οι τελευταίες πράξεις της τραγωδίας θα παιχτούν στην κηδεία που αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο. Το περιστατικό που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο μετά τις δώδεκα χθες το μεσημέρι. Η μητέρα του παιδιού είχε προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό. Ο σύζυγος της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, κι έτσι πήγε το 18 μηνών αγοράκι της στο πατρικό της σπίτι στα Νέα Μάλγαρα, προκειμένου να το φυλάξουν οι γονείς της.

Άγνωστο πως, προς το παρόν το παιδί διέφυγε της προσοχής των δύο ηλικιωμένων. Επιστρέφοντας στο σπίτι η 42χρονη μητέρα είδε του γονείς της με ζωγραφισμένο την αγωνία στο πρόσωπο τους να αναζητούν το μικρό αγοράκι. Έντρομη ξεκίνησε κι αυτή να αναζητεί το παιδί εντός του σπιτιού, πιστεύοντας ότι μπορεί να έχει κρυφτεί κάπου.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον τραγικό θάνατο του αγοριού 18 μηνών

Γύρω στις δύο το μεσημέρι ειδοποίησε την αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ. ΑΣ έσπευσαν στην οδό Θράκης. Αμέσως άρχισαν την έρευνες ενώ ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική. Στο φρεάτιο της αποχέτευσης που υπάρχει πίσω από την οικεία της οικογένειας δεν ήταν καλυμμένο με κάποιο καπάκι ασφαλείας, αλλά με δύο σίδερα τα οποία βρέθηκαν σπασμένα. Το γεγονός αυτό κίνησε τις υποψίες στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ένας ιδιώτης προκειμένου να αντλήσει τα λύματα και τότε εντοπίστηκες το αγοράκι νεκρό. Όπως όλα δείχνουν το παιδί βγήκε από το σπίτι και ανέβηκε πάνω στα σίδερα που κάλυπταν το φρεάτιο. Ατυτά υποχώρησαν και το παιδάκι έπεσε μέσα σε αυτό.

Ο πατέρας του παιδιού την ώρα του περιστατικού βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του άτυχου παιδιού είχαν παντρευτεί πριν λίγο καιρό, ενώ η μητέρα του από τον πρώτο της γάμο έχει άλλο ένα παιδί 17 ετών.

Από την πλευρά της η εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους αστυνομικούς να τους παραδώσουν τα ευρήματα των ερευνών τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το 18 μηνών αγοράκι.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης – Άγγελος Λαμπίδης 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις