Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ – Ζητούν συνάντηση με τον Πρύτανη

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ – Ζητούν συνάντηση με τον Πρύτανη

Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, ζητώντας ξανά να συναντηθούν με τον πρύτανη του ιδρύματος, Νίκο Παπαϊωάννου έχοντας ως βασικό αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Δεκάδες φοιτητές, μέλη της ΕΑΑΚ και της ΚΝΕ έχουν αναρτήσει πανό έξω από την πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. «Μέχρι το υπουργείο να ακουστεί καλά, σε αυτό το νομοσχέδιο θα βάλουμε φωτιά», φωνάζουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές.

Οι φοιτητές αντιδρούν, μεταξύ άλλων, στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στην θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις διαγραφές των φοιτητών. Υπενθυμίζεται ότι και στη χθεσινή παρέμβαση στη Σύγκλητο του ΑΠΘ ο πρύτανης του ΑΠΘ αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των φοιτητών επικαλούμενος τη διασπορά του κορονοϊού, όπως γράφει το Thesstoday.

Μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις των φοιτητικών συλλόγων αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το αίτημα να επιστρέψουμε στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας ήχησε σε όλη την χώρα! Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα μας, τις Γενικές συνελεύσεις, τις κινητοποιησεις, τους αποκλεισμούς, τους κάνουμε ξεκάθαρο: το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους εργαζόμενους του και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τις ανάγκες μας! Η απάντηση μας στα σχέδια τους είναι η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ! Ο νόμος δε θα εφαρμοστεί».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις