Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα με την κλοπή μηχανής από πιλοτή – Αυτοκίνητο περνά αργά σαν να ελέγχει τον χώρο

Θεσσαλονίκη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα με την κλοπή μηχανής από πιλοτή – Αυτοκίνητο περνά αργά σαν να ελέγχει τον χώρο

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν δύο άγνωστοι άνδρες για να κλέψουν σταθμευμένη μοτοσικλέτα στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Κατάφεραν να την ξεκλειδώσουν και να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το newsit.gr φέρνει στη δημοσιότητα νέα βίντεο από τη θρασύτατη κλοπή.

Η κλοπή της μοτοσικλέτας σημειώθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου σε γειτονιά του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιδιοκτήτης της μηχανής, Γιώργος Πουρσανίδης μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν:
«Το μηχανάκι μου το είχα παρκαρισμένο στην πιλοτή κάτω από την πολυκατοικία που μένω. Είχα το μηχανάκι κλειδωμένο με ένα πέταλο στον δίσκο. Χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να κόψουν το πέταλο και μόλις δύο λεπτά για να καταφέρουν να την βάλουν μπροστά. Και έτσι την πήραν και εξαφανίστηκαν. Δεν είδε κανένας στη γειτονιά τίποτα», λέει ο κ. Πουρσανίδης και συνεχίζει:

«Προφανώς αυτοί ξέρουν ποια ώρα να χτυπήσουν. Ενώ έχω κάμερες παντού, τη μηχανή την άφησα σε σκοτεινό σημείο και αυτή ίσως ήταν δική μου χαζομάρα. Συνήθως την αφήνω κλειδωμένη μέσα σε μια αποθήκη, όμως κάπου κάπου όταν βιάζομαι την αφήνω εκεί, όπως τώρα. Ξύπνησα το πρωί (σ.σ. 09.10.2023) και δεν βρήκα το μηχανάκι στη θέση του. Μάλιστα όλα έγιναν περίπου 20 λεπτά πριν κατέβω. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, ανέβασα πίεση, είχα πολύ θυμό μέσα μου. Αν τους είχα πετύχει δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Κάνω έκκληση σε όποιον το έχει δει ή γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στην αστυνομία».

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr με τους δράστες της κλοπής της μηχανής:

Στα video ντοκουμέντα του newsit.gr αποτυπώνεται καρέ – καρέ η δράση των δύο αγνώστων. Οι δύο μαυροντυμένοι άνδρες είχαν καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους για να μην αναγνωριστούν.

Βίντεο_1

Βίντεο_2

Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται σε ένα από τα video που εξασφάλισε το newsit.gr, προκαλεί ερωτηματικά η ύπαρξη ενός διερχόμενου αυτοκινήτου που, περίπου 40 λεπτά πριν την κλοπή, σταματάει για δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τη σταθμευμένη μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια αποχωρεί.

Βίντεο

Βίντεο_3

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από τις αρχές αν το παραπάνω αυτοκίνητο συνδέεται με την κλοπή, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις