Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέες απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο ΑΠΘ – Φοιτητές κάθονται μέχρι στα παράθυρα

Θεσσαλονίκη: Νέες απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο ΑΠΘ – Φοιτητές κάθονται μέχρι στα παράθυρα

Εικόνες απίστευτου συνωστισμού παρατηρούνται από τις αρχές της εβδομάδας σε πανεπιστήμια όλης της χώρας, με τους φοιτητές να σχηματίζουν ουρές για να μπουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και πολλούς από αυτούς να παρακολουθούν όρθιοι σε αίθουσες και αμφιθέατρα.

Το οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr, όπου τους εσωτερικούς χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτυπώνει κατάμεστες αίθουσες. Έδρανα και θρανία έχουν γεμίσει από σπουδαστές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κάθισαν από την περασμένη Δευτέρα έως και σήμερα όρθιοι ή στα πρεβάζια των παραθύρων προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.  

Φοιτητές και καθηγητές φορούν όλοι τους τις προστατευτικές μάσκες κατά του κορονοϊού, ωστόσο όταν τελειώνουν το μάθημα και σηκώνονται όρθιοι, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. «Εδώ και 2-3 μέρες έχουμε απίστευτες εικόνες συνωστισμού έξω από τις αίθουσες της Φιλοσοφικής, του Πολυτεχνείου αλλά και σε αμφιθέατρα όπως της Ψυχολογίας, του Μαθηματικού και της Γεωπονίας. Είναι ο ένας πάνω στον άλλο και για πάρα πολύ ώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι στη Νομική Σχολή αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ημίμετρα, γιατί ενώ το αμφιθέατρο γέμισε πλήρως, οι υπόλοιποι φοιτητές που δεν χωρούσαν έπρεπε να πάρουν τα λάπτοπ τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους με τηλεκπαίδευση», λέει στο newsit.gr το μέλος του διοικητικού συμβουλίου φοιτητών Γεωπονίας του ΑΠΘ Παρασκευή Τσεκούρα και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

«Και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μετά από μία ώρα που οι φοιτητές περίμεναν στην ουρά για τους ελέγχους, όσοι δεν χώρεσαν έπρεπε και αυτοί να κάνουν το ίδιο, να γυρίσουν στα σπίτια τους. Έχω ακούσει κι εγώ ότι υπάρχει κρούσμα στο Μαθηματικό, και ακούγεται πως υπάρχει ίσως και δεύτερο. Πιστεύω ότι υπάρχει πλήρης έλλειψη σχεδιασμού και ουσιαστικών μέτρων. Όλοι οι φοιτητές το σκεφτόμαστε και φοβόμαστε για την υγεία μας». 

Εκτός από τους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, συνωστισμός παρατηρείται και κατά την είσοδο των φοιτητών. Υπάρχουν στιγμές όπου οι ουρές που δημιουργήθηκαν το τελευταίο τριήμερο να ξεπερνούν τα 80 άτομα. Ο ένας είναι δίπλα στον άλλο ενώ κάποιοι δεν φορούν και τις μάσκες τους. «Έχω παρατηρήσει πως όντως υπάρχει συνωστισμός. Ειδικά τα αμφιθέατρα γεμίζουν με τους φοιτητές να είναι κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον άλλο. Και ουρές μεγάλες σχηματίζονται στις εισόδους μέχρι να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τώρα έμαθα οτι υπάρχει θετικό κρούσμα στο ΑΠΘ. Εμένα δεν με ανησυχεί γιατί είμαι και εμβολιασμένος», λέει στο newsit.gr o Παναγιώτης που φοιτά στο ΑΠΘ.  

  

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη αναφερόμενος στις εικόνες αναμονής στις εισόδους των σχολων είπε μεταξύ άλλων: «Όταν αποφασίζεις ότι θα εισέλθουν σε ένα κτήριο φοιτητές από 2 εισόδους προκειμένου να περάσουν από τον έλεγχο και υπάρχουν οι πρωτοετείς ή τα παιδιά που είχαν εισαχθεί πέρσι και δεν είχαν μπει στο πανεπιστήμιο ακόμα, όπως και οι φοιτητές των υπολοίπων ετών, είναι λογικό να σχηματιστούν ουρές την πρώτη ημέρα» 

Όσον αφορά τώρα το συνωστισμό στα αμφιθέατρα είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ: «Αυτό που διαπιστώθηκε όντως στο τμήμα ψυχολογίας, σε ένα μάθημα όπου τις προηγούμενες χρονιές δεν υπήρχε συρροή φοιτητών, την Τρίτη με αλλαγή των αιθουσών του ωρολογίου προγράμματος, αλλάχθηκε η αίθουσα. Παρενέβημεν αμέσως και αλλάχθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και αίθουσες όπου θα υπάρχουν και όρθιοι, γιατί είναι κάτι που συνέβαινε και προ κορονοϊού, γιατί δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστούν καινούριες αίθουσες». 

 Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις