Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέες εικόνες από την απίστευτη μεταφορά μεταναστών – “Μαϊμού” το ασθενοφόρο “κάλπικοι” οι νοσηλευτές [pics]

Θεσσαλονίκη: Νέες εικόνες από την απίστευτη μεταφορά μεταναστών – “Μαϊμού” το ασθενοφόρο “κάλπικοι” οι νοσηλευτές [pics]

Απίθανες εικόνες στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της καταδίωξης. Πρόκειται ίσως για την πιο ευφάνταστη διακίνηση μεταναστών…

Με όχημα- φορτηγάκι, που έφερε τα διακριτικά… ασθενοφόρου, μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς ένας πενηνταοκτάχρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Ευκαρπία Θσσαλονίκης, ύστερα από μία κινηματογραφικού τύπου καταδίωξη.

Μάλιστα σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο φερόμενος ως δράστης, για να μην κινήσει υποψίες, εξήντλησε την ευρηματικότητά του, καθώς ήταν ντυμένος με τις χαρακτηριστικές ιατρικές πράσινες φόρμες των γιατρών, ενώ τα ίδια ρούχα φορούσε και ο συνοδηγός, ο οποίος δεν ήταν συνεργός του αλλά ένας απο τους διακινούμενους μετανάστες!

Οι αστυνομικοί, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν το Ι.Χ. φορτηγό το οποίο προσομοίαζε και έφερε διακριτικά ασθενοφόρου – διέθετε ακόμη κια φάρο οχημάτων έκτακτης ανάγκης – να κινείται στην Εγνατία Οδό.

Στο ύψος του Κόμβου Δερβενίου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο εν λόγω όχημα που οδηγούσε ο πενηνταοκτάχρονος, ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας χρήση των ηχητικών και φωτεινών σημάτων του οχήματος για να διευκολύνει τη διέλευσή του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), το φορτηγάκι ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Ευκαρπίας και ο οδηγός συνελήφθη.

Από τον έλεγχο στο φορτηγό διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δεκατριών υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό, προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο συλληφθείς -με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για παράνομη μεταφορά/προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, απείθεια και μη συμμόρφωση σε σήμα στάσης αστυνομικού- θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις