Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων με μολότοφ, οδοφράγματα και φωτιές για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων με μολότοφ, οδοφράγματα και φωτιές για τον πυροβολισμό του 16χρονου
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα  στην δυτική Θεσσαλονίκη οι διαμαρτυρίες για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού. Το βράδυ της Τρίτης (06.12.2022) στους δρόμους στήθηκαν οδοφράγματα, μπήκαν φωτιές, ενώ κάποιες ομάδες Ρομά πέταξαν μολότοφ ενάντια αστυνομικών. 

Ένταση διαρκείας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (06.11.2022) στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Από τις 22:00 και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. 

Κάποιοι διαμαρτυρόμενοι πετούσαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δείτε φωτογραφίες:

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης.

Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Δείτε βίντεο:

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις