Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο Μπουτάρης θέλει να βρει δουλειά σε πρόσφυγες που παραμένουν στα Διαβατά!

ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη…

Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του απηύθυνε κάλεσμα στους ευρωπαϊκούς λαούς να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους απέναντι στους πρόσφυγες. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και από στελέχη του κόμματός του περιηγήθηκε στο Κέντρο και συζήτησε με τους πρόσφυγες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της επίσκεψής του είπε πως «οι Έλληνες κάνουν το χρέος τους. Το θέμα είναι να κάνουν και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης το χρέος τους γιατί το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ξεπερνά τις δικές μας δυνάμεις. Είμαστε ένα πολύ μικρό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει «από τον υπεύθυνο του στρατοπέδου να κάνει μια λίστα των δεξιοτήτων που έχουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα Διαβατά -μπορεί να έχει ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, δασκάλους- για να δούμε πώς μπορούμε να τους απασχολήσουμε για να έχουν μια δημιουργική απασχόληση και να πληρώνονται φυσικά αλλά και να εξυπηρετούν ανάγκες του δήμου».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε