Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο Σερραίος αστυνομικός σκύλος Roxy «ξετρύπωσε» υπόγειο θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης – Δυο συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Ο Σερραίος αστυνομικός σκύλος Roxy «ξετρύπωσε» υπόγειο θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης – Δυο συλλήψεις

Ένα υπόγειο θερμοκήπιο κάνναβης είχαν δημιουργήσει σε υπόγειο σπιτιού της Θεσσαλονίκης δυο άνδρες, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… Σερραίο αστυνομικό σκύλο Roxy, που «ξετρύπωσε» την παράνομη φυτεία.

Ο αστυνομικός σκύλος Roxy που υπηρετεί στη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών ανακάλυψε υπόγεια φυτεία κάνναβης στη Θεσσαλονίκη με 247 δενδρύλλια κάνναβης, όπως ανέφερε το Thesstoday.gr.

Οι δυο Έλληνες ιδιοκτήτες της υπόγειας φυτείας κάνναβης συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών με τις κατηγορίες της καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο υπόγειο της οικίας, 247 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 120 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκε και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργειά τους (λαμπτήρες, συσκευές εξαερισμού, θερμοκρασίας κ.α.).

 

Αναλυτικά στο θερμοκήπιο κάνναβης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 13 συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 7 κιλών και 79 γραμμαρίων,
  • 3 συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους 2 κιλών και 59 γραμμαρίων,
  • 5 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 480 γραμμαρίων,
  • 21 σφραγισμένες συσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης και 4 γλάστρες με σπόρους κάνναβης και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ, καθώς και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις