Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό – «Δεν θα επιβιώσουμε»

Θεσσαλονίκη: Οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό – «Δεν θα επιβιώσουμε»

Οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν απεργία για ακόμα μία μέρα. Ζητούν να μην ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο…

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει τα πάνω – κάτω στις ζωές τους. Αυτό υποστηρίζουν οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, που συνεχίζουν την απεργία τους. Όπως τονίζουν η πλειοψηφία των οδηγών αδικείται και παράλληλα ευνοείται ένα μικρό κομμάτι του κλάδου, που κέρδιζε πολλά. Ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει πίσω και να αποσύρει το νομοσχέδιο. Κάτι τέτοιο πάντως δεν φαίνεται στον ορίζοντα και οι οδηγοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα, τις κινητοποιήσεις τους.

Οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη απεργούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και με κραυγή αγωνίας ζητούν να μην ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο, θέτοντας ακόμη και ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους. Με πλακάτ πάνω στα οχήματά τους, τα οποία έχουν συγκεντρώσει επί της οδού Μιχαήλ Ψελλού, οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο όπως υπογραμμίζουν, θα αποτελεί «θηλιά στον λαιμό» τους.

Η αιτία όπως επισημαίνουν, εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα χρόνια της οικονομικής – υγειονομικής κρίσης αντιμετώπισαν αλλεπάλληλες δυσκολίες και τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν ακόμη μία, με μεγάλες οικονομικές απώλειες για τους ίδιους.

Πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι το τεκμαρτό εισόδημα είναι αυθαίρετο και ενδεχομένως αδικεί ορισμένους, ιδίως όσους διαχειρίζονται ακόμη και το 1/4 ενός ταξί, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο άλλους που κερδίζουν πολλά περισσότερα από το τεκμαρτό.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι οδηγοί ταξί θα ξεκινήσουν πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα συναντηθούν με διάφορα εργατικά σωματεία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις