Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές ξανά στους δρόμους για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και τις 31 συλλήψεις (video)

Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές ξανά στους δρόμους για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και τις 31 συλλήψεις (video)

Στους δρόμους για τρίτη συνεχόμενη μέρα βγαίνουν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι στην αστυνομική βία και τη σύλληψη 31 ατόμων από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούν την απελευθέρωση των 31 συλληφθέντων φοιτητών-φοιτητριών, που υπενθυμίζεται ότι πήραν αναβολή για σήμερα, Πέμπτη 25/2.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr αναβλήθηκε και σήμερα η υπόθεση λόγω κορωνοϊού και αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι φοιτητές αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ στη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου από σωματεία εργαζομένων-εκπαιδευτικών-μαθητών, όπου θα πλαισιωθούν στο συλλαλητήριο των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κι εχθές, Τετάρτη, όπου φοιτητές, εκτόξευσαν αυγά και γιαούρτια στην πρόσοψη της Πρυτανείας, ως απάντηση στη βία των αστυνομικών δυνάμεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις