Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι ουρές της λαγάνας – Γέμισαν οι φούρνοι από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (video)

Θεσσαλονίκη: Οι ουρές της λαγάνας – Γέμισαν οι φούρνοι από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (video)

Η φετινή Καθαρά Δευτέρα είναι διαφορετική για όλους. Η καραντίνα και οι απαγορεύσεις δεν έχουν επιτρέψει στους Θεσσαλονικείς να φύγουν από την πόλη, ενώ ούτε οι δήμοι οργανώνουν εκδηλώσεις όπως παραδοσιακά έκαναν αυτή την ημέρα.

Η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των δήμων δε περιορίζει ακόμη περισσότερο του πολίτες. Ωστόσο, οι περισσότεροι προσπαθούν να τηρούν τα έθιμα για να αισθανθούν κάτι από τη σημερινή γιορτή. Ένα από αυτά είναι και η αγορά της λαγάνας.

Από το πρωί λοιπόν, σπεύδουν στους φούρνους για να αγοράσουν το παραδοσιακό έδεσμα. Οι αρτοποιοί είναι επί ποδός εδώ και μέρες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση.

“Υπάρχει μια ροή από πολύ νωρίς το πρωί. Ο κόσμος έρχεται για να απολαύσει τη λαγάνα, η οποία πρέπει να καταναλώνεται ζεστή. Από χτες το βράδυ είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Ο κόσμος έχει θετική ψυχολογία, υπάρχουν ουρές, αλλά χωρίς συνωστισμό. Ελπίζουμε ότι στο τέλος θα είναι μια καλή μέρα και για μας” σημείωσε στο thestival.gr η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια.

Οι τιμές, σύμφωνα με την ίδια, παραμένουν σε περσινά επίπεδα “παρότι έχουμε ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες”. Αρχίζουν από τα 2,20 ευρώ για την απλή λαγάνα και φτάνει τα 3 ευρώ για γεμιστή με ελιά ή λιαστή ντομάτα…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις