Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι πολίτες δεν ανέβαλαν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό – «Δεν πρέπει να φοβόμαστε» (pics)

Θεσσαλονίκη: Οι πολίτες δεν ανέβαλαν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό – «Δεν πρέπει να φοβόμαστε» (pics)

Μπορεί η χθεσινή είδηση του θανάτου μιας 63χρονης γυναίκας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού να προκάλεσε προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές και ανησυχία στους πολίτες, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν κατάφερε να αναβάλει προγραμματισμένα ραντεβού και να διασπείρει τον τρόμο και τον πανικό στο κοινωνικό σύνολο.

Από νωρίς σήμερα το πρωί στα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε ηλικίες μεταξύ 70- 74 ετών (πρώτη δόση εμβολίου) και 60- 64 (δεύτερη δόση εμβολίου) κατέκλυσαν τους χώρους των εμβολιαστικών κέντρων και περίμεναν υπομονετικά την στιγμή που θα έρθει η σειρά τους.

Ο κ. Βασίλης 74 ετών, έσπευσε σήμερα το πρωί για να κάνει το εμβόλιο. Μιλώντας στο newsit.gr, ανέφερε ότι δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για το εάν θα έπρεπε να εμβολιαστεί” Δεν φοβήθηκα. Σήμερα έκανα την πρώτη δόση και πιστεύω ότι όσα ακούγονται είναι υπερβολικά”.

Από την πλευρά του ο 64χρονος κ. Γρηγόρης γιατρός στο επάγγελμα ανέφερε στο newsit.gr ότι χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε και τις δύο δόσεις. “ Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και δεν πρέπει να φοβόμαστε” .

Από την πλευρά του ο κ. Παύλος το προηγούμενο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει ή όχι στον εμβολιασμό τους. Όπως μας λέει ανέβαλε το πρώτο προγραμματισμένο ραντεβού του, φοβούμενος για τα όσα ακούγονται γύρω από τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η ενέσιμη ουσία κατά Covid – 19 , ωστόσο αναθεώρησε τις αρχικές του απόψεις και σήμερα βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο. “ Περιμένω στη σειρά μου για να κάνω το εμβόλιο. Το είχα αναβάλει την πρώτη φορά και τώρα το πήρα απόφαση να το κάνω. Θα δοκιμάσω την τύχη μου”.

Αγγελος Λαμπίδης

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις