Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του μαγαζιού που έκαψαν οι κουκουλοφόροι παρκουρίστες

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του μαγαζιού που έκαψαν οι κουκουλοφόροι παρκουρίστες

Ολική είναι η καταστροφή στο κατάστημα που έκαναν το γκράφιτι οι δύο κουκουλοφόροι παρκουρίστες στη Θεσσαλονίκη. Η φωτιά προκλήθηκε με υπαίτιους, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τους δύο 21χρονους που έχουν συλληφθεί και πλέον κατηγορούνται και για εμπρησμό.

Όπως βλέπεται και στις εικόνες του newsit.gr οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τη φωτιά που ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (08.05.2023) είναι ανεπανόρθωτες.

Οι τοίχοι του καταστήματος επισκευής κινητών τηλεφώνων είναι μαύροι, ενώ αρκετές ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς το μαγαζί «καπνίζει».

Παρότι οι δύο 21χρονοι αρνούνται ότι ευθύνονται για τη φωτιά, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ξεκίνησε από τη μέθοδο γκράφιτι που χρησιμοποίησαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη κατοχή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, όλα ξεκίνησαν μετά τη χρήση του φλόγιστρου που χρησιμοποίησαν οι μαυροντυμένοι παρκουρίστες.

Όπως φαίνεται η φλόγα μεταδόθηκε σε ένα κομμάτι πανιού το οποίο στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με εύφλεκτα υλικά. Έτσι, γρήγορα οι φλόγες κυρίευσαν το κατάστημα και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Θεσσαλονίκη: Οι κουκουλοφόροι που έκαναν παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα

Οι δύο 21χρονοι παρκουρίστες που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα προκειμένου να γλιτώσουν τη σύλληψη, τελικά παραδόθηκαν και μάλιστα ο ένας από αυτούς μετά από παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι νεαροί κουκουλοφόροι κατηγορούνται για «εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων».

 

«Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα και οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δεν έχουν μόνο την υλική καταστροφή, αλλά έχουν και μία τεράστια ηθική βλάβη», λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος των ιδιοκτητών του καταστήματος και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Όπως προέκυψε δύο άτομα που ήταν κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν μία μέθοδο γκράφιτι με φλόγιστρο, με αποτέλεσμα ένα πανί να αναφλεγεί και στη συνέχεια να μεταδώσει τη φωτιά σε άλλα υλικά».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις